Pogledajte kako unošenje velike količine šećera u organizam utiče na kožu, prema rečima dermatologa.
Koža je prvi znak prehrambenih navika, jer ona reaguje na sve što unesemo u organizam. Nepravilna ishrana može da dovede do nutritivne neravnoteže koja se prvo primeti na koži.
Nutricionista Sandra Krstev i dermatolog Ivana Nola su se složile oko toga šta najviše iritira kožu i koju to vrstu hrane ona najlošije podnosi. Takođe, sa nama dele savete pravilne i uravnotežene ishrane koja će učiniti da koža bude blistava i zdrava.
"Najveći neprijatelji blistave kože je rafinisani šećer i ugljeni hidrati koji se u velikoj količini nalaze u gickalicama, brzoj hrani i slatkišima.
"Šećer se, naime, veže za proteine, kolagen i elastin u procesu koju nazivamo glikacija, a čija je posledica nastanak upala, razbijanje kolagena i elastina i nastanak bora", složne su one.
Nastavak teksta pročitajte na portalu Stil.kurir.rs.