Đumbir sadrži kalijum, bakar, magnezijum i druge minerale. To je začin pun arome i oštrine i uvek naglašava jelo kada ga jednom dodate.

S obzirom na svestranost sastojka, đumbir možete ubaciti u ishranu na različite načine. Možete ga dodati u povrće, supe, u smuti ili piti čaj od đumbira.

Jedan od načina konzumiranja je da napravite piće od đumbira i vode/čaja. Protivupalna svojstva đumbira pomažu u borbi protiv mnogih bolesti i nude neverovatne zdravstvene koristi:

Bolja probava

Ako započinjete svoj dan sa vodom od đumbira možete ojačati vaš probavni sistem. To pomaže u sprečavanju problema sa probavom, mučninom i gorušicom. Voda đumbira pomešana sa kafenom kašikom soka mente, kašikom meda i limunovim sokom takođe može olakšati jutarnje mučnine tokom trudnoće, ako imate.

Pojačava imuni sistem

Đumbir omogućava zdravo znojenje i greje tokom hladnih dana. Proizvedeni znoj pomaže detoksikaciji. Znoj sadrži moćno sredstvo za borbu protiv klica koje može pomoći u borbi protiv infekcija.

Nastavak teksta pročitajte na portalu Espreso.rs.