Na manifestaciji "Vikend beba, dece i trudnica", koja je 14. i 15. septembra po sedmi put održana u Beogradu, Yumama je organizovala dve interaktivne radionice.

Snežana Milanović, diplomirani fizioterapeut, SI Baby terapeut, razgovarala je sa trudnicama i mamama o uticaju Baby Handling-a na senzomotorni razvoj beba. Roditelji su imali priliku da, uz praktičnu demonstraciji na lutki, saznaju koliko je važno pravilno podizanje, držanje, nošenje i spuštanje bebe, kao i  zauzimanje pravilnog položaja tokom presvlačenja, hranjenja i igranja. Naučili su i kako mogu da spreče razvijanje loših obrazaca pokreta kao što su izvijanje glave i trupa u luk, loša kontrola glave, prevelika stegnutost ili mlitavost mišića, zabacivanje glave u nazad, ukrštanje nogu…


Trudnice i mame na Yumaminoj interaktivnoj radionici; Foto: Aleksandar Stojanović

Kako se zasniva radni odnos, koji ugovori van radnog odnosa postoje, koja prava imaju zaposlene trudnice, mame, ali i očevi i na koji način mogu da ih ostvare, jedna je od tema o kojima je na Yumaminoj radionici u nedelju govorila Bojana Bogojević, diplomirana pravnica sa položenim pravosudnim ispitom. Takođe, naša stručna saradnica dala je korisne savete o socijalnoj pomoći i otkrila na koji način je moguće ostvariti novčanu pomoć u Srbiji.


Predavanje pravnice Bojane Bogojević; Foto: Aleksandar Stojanović

Pogledajte u galeriji još fotografija sa događaja...

Na 7. vikendu beba, dece i trudnica, naše čitateljke su imale priliku da čuju korisna predavanja, ali i da direktno razgovaraju sa stručnim saradnicama sajta Yumama.