Voda od pirinča odnedavno je postala pravi hit lepote, a za to postoji vrlo dobar razlog. Naime, žene u Japanu od davnih vremena koriste vodu od pirinča za negu kose koja zahvaljujući njoj brže raste, postaje zdravija i mekša. Osim kose, voda od pirinča izvrsna je i za negu kože, a pomaže i kod nekih drugih zdravstvenih tegoba.

Zašto bismo trošile puno novaca na raznorazne beauty-proizvode, kad postoje i jeftiniji, a i zdraviji. Pirinčana voda je novo bjuti-oružje, a sve što vam za nju treba su lonac, voda i pirinač. Pogledajte koje sve blagodati pruža ovaj jednostavan, a nadasve učinkovit "pripravak".

1.  Neguje kosu

Pogledajte samo žene s Dalekog Istoka – poznate su po tome da i u poznijim godinama izvrsno izgledaju – a naročito su poznate po sjajnoj kosi. Dakle, budite kao Azijatkinje: one upotrebljavaju rižinu vodu za ispiranje za svoje (fenomenalne!) kose.

Za to morate ostaviti pirinčanu vodu da odstoji dan ili dva. Za to vreme raste kiselost, te se razvijaju antioksidansi i minerali, a oni će kosi dati sjaj, i podstaći rast kose. Jednostavno isperite kosu vodom od pirinča nakon uobičajenog pranja.

2. Pirinčana voda pomaže kod želudačnih i crevnih tegoba

Kod nadutosti i proliva pomaže šoljica rižine vode. Naime, ta voda sadrži skrob koji pomaže pri izgradnji zdrave crevne flore i štiti sluznicu.

Nastavak teksta pročitajte na portalu Espreso.rs.