Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

4 metode za čišćenje pluća

Izdvajamo prirodne i lake načine da očistite pluća.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Čišćenje pluća posebno se preporučuje aktivnim i pasivnim pušačima i ljudima koji žive u područijima sa zagađenim vazduhom. Postoji četiri osnovne metode uz pomoć kojih možete očistiti pluća…

1. Vežbe disanja

Vežbe disanja su jedan od najboljih načina čišćenja pluća. Ne mislimo na obično "duboko" disanje – potrebno je puno više od toga da bi se pluća dobro očistila. Postoji više vrsta vežbi za detoksikaciju pluća, opisaćemo samo jednu od njih.

Ova vežba će temeljno očistiti vaša pluća, i ako je radite ujutro, kada je vazduh čist i svež, osiguraće odličan početak dana.

Zauzmite stojeći položaj. Budite opušteni. Držite ruke sa strane i noge malo razdvojene. Nekoliko puta duboko udahnite i izdahnite kroz nos. Sada udahnite kroz nos i polako izdahnite kroz usta, sve dok više ne možete izdahnuti…. ali, ne zaustavljajte se ovde, jer u stvarnosti u plućima je preostalo još ustajalog vazduha. Jedan deo vazduha uvek ostaje u plućima i ne menja se, dok dišemo. Sada, naterajte Vašu dijafragmu da izdahne sav taj vazduh iz pluća uz pomoć dahtanja. Nekoliko puta izdahnite "ha … ha… ha…" kroz usta – sve dok ne osetite da u plućima više nema vazduha. U tom trenutku ćete osetiti kako se vaš stomak uvukao unutra.

Nastavak teksta pročitajte na portalu Espreso.rs.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica