Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto ne treba držati hleb u plastičnoj kesi

Kako bi vam hleb duže ostao svež, predlažemo par trikova.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Mnogi ljudi hleb ostavljaju na kuhinjskom pultu, u kutiji za hleb ili kuhinjskom ormariću, a pritom ga drže u papirnoj ili plastičnoj kesi.

To je greška zbog koje se hleb brzo ubuđa i obajati već posle nekoliko sati!

Kesa će polako, ali sigurno "osušiti" hleb, a sobna temperatura je idealna za razvoj buđi. Plus ako hleb ostavljate u kuhinji na mestima gde može da dođe u kontakt sa vodom, ubuđaće se još brže.

Povezane vesti

Najbolje rešenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, jeste da stavite hleb u zamrzivač.

Ovako ćete uvek imati svežu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina:

1. Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hleb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrejte u rerni;

2. Ako želite svež hleb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će ukus biti kao da ste ga tek kupili u pekari!

Povezane vesti

Zapratite nas i na Instagramu!

Najnovije

Vesti

Porodica