Porodilja D.B. (36) iz Vranja rodila je u petak dečaka teškog 1.740 grama u sanitetu u punoj brzini, na auto-putu ka Nišu.

Ona će ovogodišnji Vidovdan, 28. jun, dan kada su je iz Vranja uputili za Niš zbog rizične trudnoće, pamtiti sigurno i po tome što ju je u kolima prodila babica Olgica Stanisavljević iz Zdravstvenog centra Vranje, a u vozilu su bili i doktor Dragan Popović kao i vozač Srđan Stojanović. On je bio u čudu kada je stao i video da bebu drže u rukama.

Dete je na svet došlo negde kod naplatne rampe Doljevac, a u Kliničkom centru Niš kažu da su beba i majka u stabilnom stanju.

- Porodilji je ovo četvrto dete po redu, poslata je iz Vranja, a prevremeni porođaj se zbio na početku osmog meseca trudnoće. Rodila je muško dete, koje je u stabilnom zdravstvenom stanju, diše spontano, ali je zbog male težine, iz mera predostrožnosti, prebačeno na odeljenje neonatologije Klinike za dečije interne bolesti KC Niš. Majka se takođe oseća dobro i smeštena je u porodilištu Klinike za ginekologiju i akušerstvo KC Niš - rekli su u KC Niš.

Babica Olgica Stanisavljević je u petak po podne dobila poziv zbog te trudnice, ali ni sanjala nije da će je porađati u kolima Hitne pomoći koji je bio u punoj brzini.

Trudnica se javila porodilištu zbog bolova, a procena dokotora, pošto je između 28. i 29. nedelje trudnoće bila je da ne može doći do prevremenog porođaja, te su je zbog toga odmah uputili u Niš.

- Ni doktor ni ja nismo mogli da zaustavimo suze. Majka je takođe bila presrećna kada smo joj pružili dete. Zanimljivo je da vozač uopšte nije znao šta se dogodilo jer se porođaj odvijato tokom vožnje. Čovek je bio šokiran kada je u Nišu ispred klinike video bebu u mom naručju - ispričala je Olgica.

Dosad se ne pamti sličan slučaj u vranjskom prodilištu.