Serena Vilijams ima malo više od godinu i po dana majčinstvog iskustva u odnosu na Megan, vojvotkinju od Saseksa, koja je u maju rodila malenog Arčija. Ipak, ukoliko njenoj kraljevskoj drugarici bude potreban roditeljski savet, bolje da ga potraži na nekom drugom mestu.

Tokom jednog razgovora, tridesetsedmogodišnja teniserka je rekla o svom roditeljstvu uz osmeh: "Ja sam totalni haos."

Njena ćerkica Olimpija, koja sada ima 22 meseca, možda se i ne bi složila sa maminom konstatacijom. U svakom slučaju, ova izjava nije glavni razlog zašto Vilijamsova ne želi da daje savete prijateljici Megan.

Pravi razlog je u tome što smatra da je još uvek rano.

"Nikada ne govorim mudrosti o odgajanju dece, naročito kada su bebe u pitanju, to prosto nije jednostavno. Samo preguraj prva tri-četiri meseca, pa onda možemo da pričamo."

Kada i ako bude pričala o majčinstvu sa vojvotkinjom, sigurno bi joj govorila o tome koliko je njoj bebica promenila život.


Serena Vilijams sa ćerkom. Foto: Profimedia

"Kada sam postala mama, perspektiva mi se promenila kada su mnoge stvari u pitanju. Promenila sam se na raznim poljima... Želim da ostavim nasleđe. Da budem pozitivan uzor svom detetu. Sve što radim u životu, radim zbog nje, a takvu motivaciju nikad pre u životu imala nisam", izjavila je teniserka.