Pre samo tri meseca košarkašica Jelena Bruks (Milovanović) je na svet donela sina Matea, a sada sa ponosom predvodi svoju Srbiju na Evropskom prvenstvu.

Sjajne srpske košarkašice u jednoj izuzetno dramatičnoj završnici uspele su da savladaju odličnu selekciju Belgije i tako izbore direktan plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Imali smo ludu završnicu, nestvarnu "krađu" lopte u poslednjem napadu i trojku sa centra terena... Međutim, sve to je palo u drugi plan, kada se nakon meča pojavila fotografija na kojoj kapiten naše reprezentacije Jelena Bruks u dresu Srbije grli i ljubi svog naslednika Matea.

Jelena je nakon meča izjave davala sa bebom u naručju, jer nije želela više ni minut da se odvoji od svoje najveće ljubavi.

Jasno je da je Jelena postala junak ovog prvenstva i pre nego što startovalo. Uložila je nadljudski napor da se vrati nakon porođaja i pomogne Srbiji da pred svojim navijačima napravi novo čudo. Pokazala je da je dres reprezentacije za nju svetinja i da je vredan svake moguće žrtve!