Animirana avantura "Tajni agent Mjau" braće Launštajn u kojoj glavne uloge tumače magarac, pas i petao, a predvodnik družine je umiljata maca Marni naći će se na velikom platnu od 27. juna. Oni najmlađi, ali i čitave porodice moći će da uživaju u komediji čija je sinhronizacija uveliko počela, a uloga razmažene mace pripala je mladoj glumici Tamari Aleksić.


Tamara Aleksić, Foto: Promo

"Igram macu Marni koja je po meni ozbiljna faca koja dokazuje da ako nešto ozbiljno želiš i sanjaš i ako se trudiš da se time baviš to možeš i da postaneš. Mislim da je to zapravo light motiv celog crtaća", rekla je glumica i dodala da je čar sinhronizacije ta što sve što je dato u samoj animaciji glumac mora da iznese samo sa svojom transformacijom glasa.

Po uzoru na bajku braće Grim "Bremenski muzikanti" kreatori Kristof i Volfgang Launštajn osmislili su priču o maloj, narandžastoj bucmastoj maci koja veruje da je začarano dete. Ona živi poput princeze i dobija sve što poželi, jer gazdarica Rosalinda ju je razmazila poput deteta. Međutim, njena špijunska avantura počinje kada, po nalogu Rosalindinog zloćudnog brata biva ubačena u nepoznati svet, u kom je prisiljena da se udruži sa još tri životinje: uplašenim psom, neurotičnim petlom i magarcem, koji se pretvara da je zebra. 


Tajni agent, Foto: Promo

U ostalim ulogama našli su se glumci Nebojša Milovanović, Dubravko Jovanović, voditeljke Nataša Aksentijević i Tijana Savić, kao i kantautor Željko Vasić kome je ovo prvo iskustvo u sinhronizaciji animiranih filmova.


Željko Vasić, Foto: Promo

"Igram Klausa, pomoćnika glavnog negativca koji je vrlo nespretan u svojim nestašlucima" rekao je Vasić i dodao "Bilo mi je veoma zanimljivo. Volim da se glupiram sa klincima, ali to uključuje i gestikulaciju tela. Ovde se radi samo o glasu i moram da priznam da nije to baš tako jednostavno." 


Dubravko Jovanović, Foto: Promo

Kreatori ove priče, braća Launštajn dobili su 1990. godine nagardu Oskar za svoju kratku animaciju pod imenom "Balance".


Nebojša Milovanović, Foto: Promo