Dečje igralište na Karaburmi poliveno je mašinskim uljem, pa su teren i sprave potpuno neupotrebljivi. Žitelji ovog kraja pretpostavljaju da je to uradio komšija kojem smeta dečja graja jer u park dolaze deca iz tri vrtića i okolnih zgrada, a slučaj je prijavljen inspekcijama i policiji.

"Ceo park je demoliran tokom noći, niko ništa nije čuo, niko ništa nije video. Svaki dan nestane nešto iz parka ili se polomi, a sad su ga dokrajčili. Ovo je dečji park u Homoljskoj ulici 5 na Karaburmi, u Beogradu, u 21. veku", možemo da čujemo na snimku koji je na društvene mreže postavila majka mališana koji se tu svakodnevno igra.

Neverovatno je da deca mogu nekome toliko da smetaju da polije mašinskim uljem celo igralište.

"U ponedeljak sam dovela unuku da se igra i videla da je oko parka obmotana traka jer je uništen. Ubeđena sam da je to uradio neko od komšija. Zašto bi neki huligan tek tako došao i ovo uradio, očigledno je da je zbog dečje graje. Nadamo se da će ga uhvatiti", rekla je jedna baka.

"Prvo su nam skinuli klupe, pa su naneli štetu samom igralištu i sad ovo. Čudno mi je što niko ništa nije video niti čuo, igralište se nalazi među zgradama, četiri zgrade gledaju na njega. Verovatno je to uradio neki komšija, neko stariji koga deca nerviraju, neki ludak, imamo nekoliko takvih ovde. Prvo sam zvala komunalno, oni su mi rekli da to nije u njihovoj nadležnosti, a onda su mi kazali da pozovem policiju. Oni su mi rekli da zovem "Gradsko zelenilo", a oni nam se ne javljaju, stvarno ne znamo šta da radimo", rekla je majka koja je svoje troje dece redovno dovodila na igralište, i dodala:

"U okolini ima tri vrtića i oni ovde dovode svoju decu. Znam da su bučni, ali niko od nas nije tražio da naprave igralište ovde. To ne može da uradi čovek, to je monstrum".

Možda su huligani

Druga komšinica ne misli da se radi o nekom od stanara.

"Mislim da su to huligani, ima ih, skupljaju se uveče. Park će se očistiti, srediti, ali ta osoba će ostati ološ zauvek", tvrdi ona.

U opštini Palilula kažu da će teren što pre biti popravljen:

"Tokom prepodneva dobili smo prijavu građana u vezi s nemilom situacijom koja se dogodila na dečjem igralištu na Karaburmi. Inspekcija će u najkraćem roku biti poslata na teren. Opština će se pobrinuti da igralište što pre bude vraćeno u prvobitno stanje."

Sličan slučaj i u Novom Sadu

Nepoznati vandal je pre tri godine svako veče premazivao uljem dečje igralište između Šekspirove ulice i Ulice Narodnog fronta u Novom Sadu. Isto se desilo na tom igralištu godinu dana kasnije. U oba slučaja nije moglo da se utvrdi ko je krivac.

Pogledajte u galeriji kako izgleda igralište na Karaburmi poliveno mašinskim uljem:

Nepoznata osoba unuštila je terenče i sprave na Karaburmi na kojima se igraju mališani iz tri vrtića i okolnih zgrada.