Prema pravilima velikih turnira, mala deca ne mogu da budu na tribinama za vreme meča. Ali sada je Stefan dovoljno porastao i konačno može da bodri svog tatu na utakmicama.

Naš najbolji teniser juče je savladao Švajcarca Henrija Laksonen, i plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, a upravo je taj meč bio prvi koji je Stefan gledao sa tribina.

Srpski teniser Novak Đoković je rekao za Kurir da mu je bilo puno srce kad je video sina na tribinama i da nije verovao da će izdržati miran ceo duel.

"Osećaj je poseban, da budem iskren nisam očekivao da će biti sat i po vremena, što mi je potvrdila i žena posle, ali je rekla da joj je kazao vec posle 20 minuta, to je ok, šta je sledeće gde idemo u igraonicu, ili nešto drugo da radimo. Ona mu je rekla hteo si gledaš tatu, sad moraš da ostaneš do kraja, tako da je ipak poslušao. Iamo je i svoje drugare, to su deca naših prijatelja, koji su isto bili na tribinama, tako da je imao društvo", kazao je Nole i dodao:

"Kažem bilo je nesto posebno, jednom je imao priliku da bude kad je bila ceremonija na Vimbldonu, ali ovo mu je prvi put da bude ceo duel, i da je imao strljenja, ne deluje mi da je spreman za tako nešto, da bude prisutan, od početka do kraja, bilo je lepo, puno mi je srce. I to mi je malo opustilo, uvek si nervozan pred meč i kad sam video njega sve je bilo lakše. Nisam imao tremu, kad sam ga gledao pojavile su se emociju, pomislio sam, on je tu, sve je u redu, dao mi je novi nalet i energiju".

Emotivnu fotografiju sa Stefanove prve utakmice na svom Instagram profilu podelila je i Jelena Đoković, a u opisu je napisala "Danas je prvi put gledao svog tatu uživo".

Još fotografija pogledajte u galeriji:

'Osećaj je poseban, da budem iskren nisam očekivao da će biti sat i po vremena', rekao je Novak nakon meča koji je prvi put sa tribina gledao sin Stefan.