Prelazak na čvrstu hranu za mnoge mame predstavlja stresan period, pun nedoumica. Različiti saveti iz okruženja, kao i odbijanje mališana da uzima neku hranu, mogu da stvore osećaj konfuzije. Osnovni savet je da je svaka beba drugačija i da je uvođenje čvrste hrane proces kojem treba dati vremena. Dete će se polako navikavati na nove ukuse, a na vama je da mu stvorite zdrave navike koje će zadržati tokom odrastanja. 

U periodu uvođenja prve čvrste hrane, mame su često u dilemi i da li kupovna hrana može da bude adekvatna zamena za onu koje same pripreme kod kuće. I u ovom slučaju, savet je da ne brinu previše, jer je danas moguće kupiti 100 odsto prirodnu hranu za najmlađe, te slobodno mogu da se oslone na kupovne kašice koje su pogodne za obroke van kuće. Mame su već probale i znaju da je na našem tržištu odnedavno prisutan brend Nutrino, koji nudi širok spektar prirodnih, hranljivih i zdravih proizvoda za najmlađe. Da pojasnimo, Nutrino se proizvodi u najsavremenijoj fabrici Dečije hrane, Baby Food Factory u Dobanovcima. Tehnološkom opremljenošću, ova fabrika može da se svrsta rame uz rame sa najboljim svetskim, što garantuje proizvodnju u skladu sa najvišim standardima kvaliteta i bezbednosti dečije hrane. 

Najsavremenija tehnologija proizvodnje koja prevazilazi standarde u industriji dečije hrane, stroge kontrole proizvodnog procesa, od ulaznih sirovina, do finalnog proizvoda, garant su da mame mogu biti sigurne da izborom Nutrina, biraju bezbedne, prirodne proizvode, bez dodataka, proizvedene prema važećim pravilnicima u proizvodnji dečije hrane. 

Koliko je tim Baby Food Factory ponosan na proizvode koji izlaze iz pogona u Dobanovcima, potvrđuje i činjenica da je ova fabrika prva koja je otvorila svoja vrata za mame i koju možete posetiti prijavom putem sajta kompanije, i uveriti se u to na koji način se pravi hrana za najmlađe. 


Foto: Promo

Kao što i samo ime kaže, Nutrino čini asortiman hranljivih, prirodnih i zdravih proizvoda za bebe.  Kada se radi o ishrani deteta, zdrav izbor, bezbednost i hrana pripremljena od najkvalitetnijih sastojaka su izbor svakog roditelja. Upravo na toj filozofiji nastali su Nutrino proizvodi.

Roditelje će obradovati podatak da su proizvodi napravljeni od prirodnih sirovina, koje su odobrene za proizvodnju dečije hrane po najstrožim evropskim standardima. Glavni zadatak kompanije je briga o pravilnoj i zdravoj ishrani deteta, što dokazuju kroz same proizvode - Nutrino proizvodi su prirodni, bez aditiva, konzervansa i veštačkih ukusa i boja. 

Brend Nutrino obuhvata kompletan asortiman dečije hrane koji čine suve žitne kaše, tečne žitne kaše, sokići, pirei u staklenoj, ali i u novoj mekanoj "pauč ambalaži". Širok spektar prirodnih, hranljivih, ukusnih i zdravih proizvoda namenjenih najmlađima idealan je za konzumiranje kod kuće, ali i na bilo kom drugom mestu, zahvaljujući praktičnom pakovanju. 

Nutrino kašice dolaze u nekoliko varijanti, od voća, povrća i mesa, a svaka namirnica je posebno birana uz strogu kontrolu ispravnosti i kvaliteta. Kašice u teglicama se pakuju u termoskupljajuću foliju koja štiti proizvod od svetlosti, prašine i otvaranja, a obrada teglice na visokoj temperaturi, onemogućava razvoj mikroorganizama i garantuje zdravstvenu ispravnost proizvoda.  Voćni Nutrino pirei postoje i u mekanoj "pauč" ambalaži, pogodnoj za konzumaciju van kuće i obuhvataju raznovrsne kombinacije voća, sa žitaricama, keksom, sirom ili pavlakom.  

Nutrino suve žitne kaše proizvode se od prirodnih sastojaka i dodatno su obogaćene sa 13 vitamina i 3 minerala, koji ne podležu termičkoj obradi, što im omogućava da sačuvaju sva svoja hranljiva svojstva. Zahvaljujući izvanrednoj ravnoteži ugljenih hidrata, proteina i masti, žitarice predstavljaju neizostavan deo bebine ishrane u uzrastu uvođenja dopunske hrane, a u asortimanu Nutrino mlečnih i bezmlečnih kaša, svaka mama će pronaći idealan doručak ili večeru za svog mališana.

Nutrino mlekce su tečne žitne kaše, spremne za upotrebu, od mleka i žitarica, koje zbog obilja vlakana detetu daju osećaj sitosti. Idealno za konzumiranje i u kući i u pokretu, Nutrino mlekce je obogaćeno inulinom, koji povoljno utiče na imuni sistem i probavu, pa je mlekce idealan obrok tokom dana ili pred spavanje. Reč je o potpuno novom proizvodu na našem tržištu dečije hrane, a mame koje još nisu probale Mlekce za svoje mališane, do 30. juna mogu da iskoriste specijalnu akciju u Aksa prodajnim objektima širom Srbije, jer ih uz bilo koje kupljene Pampers pelene, čeka Nutrino mlekce za samo 1 dinar. 

Neizostavni deo zdravih dečijih obroka su sokići, a Nutrino u svom asortimanu nudi sokiće od sočnog voća, pravljene po specijalnoj tehnologiji koja dozvoljava da se sačuva prirodni, slatki i voćni ukus. Nutrino sokići su dostupni u kartonskom Tetrapak pakovanju, koje pruža bolju zaštitu od svetlosti. 

Otkrijte Nutrino ukuse i neka hranjenje vaše bebe postane zabava i zajednička aktivnost u kojoj ćete uživati i vi i vaša beba.