Glumica Mila Jovović (43) oglasila se zbog donošenja zakona u američkim državama, a tiče se žena i prava na abortus posle šeste nedelje trudnoće, i podelila svoje bolno iskustvo kroz koje je prošla pre dve godine kada je imala spontani pobačaj.

Revoltirana donošenjem zakona kojim se ženama uskraćuje pravo na abortus nakon šeste nedelje trudnoće u šest američkih saveznih država, Mila Jovović je napisala potresnu poruku. Prvi put je progovorila o gubitku bebe u četvrtom mesecu trudnoće, koji joj se dogodio pre dve godine.

"Pre dve godine sam imala spontani pobačaj. Bila sam trudna četiri i po meseca i snimala sam na lokaciji u istočnoj Evropi. Došlo je do komplikacija i dobila sam preuranjene trudove. Abortus je u tom trenutku bio jedino rešenje. Nisu mi dali nikakvu anesteziju, morala sam da budem budna tokom celog zahvata. To je bio jedno od najstrašnijih iskustava koje sam u životu doživela. I danas imam noćne more, jer sam bila sama i bespomoćna. Kada pomislim da bi žene mogle da prolaze kroz abortuse u još gorim uslovima zbog novog zakona, želudac mi se okrene", napisala je Mila na svom profilu na društvenoj mreži Instagram, a onda otkila i koliko joj je zbog ćerki bilo teško da prolazi kroz sve to.

Mila ima dve ćerke Ever Gabo (11) I Dašijel Idan (4), koje je dobila pre ovog bolnog iskustva.

"Upala sam u najgoru depresiju i bilo je potrebno mnogo rada i truda kako bih se oporavila. Prestala sam da snimam, mesec dana sam provela u izolaciji, a sve vreme sam morala da budem snažna zbog moje dve ćerke. Počela sam da se bavim baštovanstvom, jela sam zdravije, svakoga dana sam išla u teretanu jer nisam htela da se okrenem lekovima dok prethodno ne probam sve", istakla je Mila.

Glumica je priznala da nije želela da pije lekove, ali da je ovo sećanje progoni.

"Nisam htela da pijem lekove. Uspela sam da se iskobeljam iz pakla depresije bez antidepresiva, ali sećanje na to što sam prošla i šta sam izgubila pratiće me sve do smrti. Abortus je noćna mora u svom najboljem izdanju. Nijedna žena ne želi da prođe kroz to. Nikada nisam htela da pričam o ovome, ali sada ne mogu da ćutim. Prava žena na siguran abortus su ugrožena. Neke žene pre šeste nedelje uopšte ni ne znaju da su trudne, a zakon zabranjuje pobačaj i u slučaju incesta ili silovanja", navela je glumica.