Deca postaju prioritet u životu svojih majki, te im ne ostavljaju dovoljno vremena da se one fokusiraju na sebe i svoje potrebe. Samim tim, one gube vreme za odmor i negu. One se neretko osećaju krivim ako odvoje vreme za sebe kako bi se odmorile i prikupile energiju za dalje izazove, prenosi Bright Side.

Međutim, eksperti tvrde da one ne bi trebalo tako da se osećaju, već da bi trebalo da teže ka tome da "uzimaju" odmor od dece bar jednom godišnje. Tako će odmoriti od obavljanja kućnih poslova, brige za decu i imati nekoliko dana u kojima će se fokusirati samo na sebe.

Ukoliko majka bude dobila prostor i vreme za sebe, onda će biti odmornija i raspoloženija, što će dovesti do bolje atmosfere u porodici. Činjenica je da majke svoju decu vole bezuslovno, ali je isto tako tačno da se one mogu umoriti od svih obaveza koje majčinstvo sa sobom donosi. Deca će majku ceniti više onda kada budu svesna da ona ne može stalno biti tu za njih. Samim tim, jedva će čekati da se ona vrati kući.

Vreme koje provede na odmoru može iskoristiti kako bi rasporedila svoje želje i potrebe, umesto da razmišlja o tome koju igračku treba kupiti jednom detetu i da li drugom nedostaje neki deo opreme za trening.