Soda bikarbona

Tražite siguran način da sprečite korov i trave da rastu u pukotinama vaših popločanih terasa, prilaza i šetališta? Pospite šaku sode bikarbone na beton i jednostavno je metlom gurnite u pukotine. Dodati natrijum će učiniti mnogo manje gostoljubivim mestom za maslačke i druge slične biljke.

Varikina/ Izbeljivač

Čini li vam se da korov dobro napreduje u pukotinama vaših šetališta? Pokušajte da sipate malo nerazblaženog izbeljivača preko njih. Nakon dan ili dva, možete ih jednostavno izvući, a izbeljivač će sprečiti da se vrate. Samo pazite da izbeljivač ne dospe na travu ili zasade koji se graniče sa šetalištem.

Ključala voda 

Kako da ubijete korov na svom prilazu ili stazi? Zagrejte čajnik. Sipanje kipuće vode će ubiti uporan korov! 

Novine

Postavljanje novina će blokirati sunčevu svetlost, sprečiti da kiseonik dođe do tla, i uguši korov koji već raste. Postavite desetak slojeva novina na tlo, navlažite ih vodom, a zatim pokrijte malčem, preporučuje HouseLogic.

Flaše 

Kada koristite herbicide za ubijanje korova u vašem vrtu, morate biti oprezni da ne prskate i ubijate okolne biljke. Da biste izolovali korov koji želite da ubijete, presecite 2-litarsku bocu na pola i stavite gornju polovinu preko trave koju želite da poprskate. Zatim usmerite crevo za prskanje pumpe kroz regularni otvor na vrhu bočice i prskajte. Nakon što se sprej smiri, pokupite bocu i pređite na sledeću metu. Uvek nosite naočare i rukavice kada prskate hemikalije u bašti.

So

Oni korovi koji se pojavljuju u pukotinama vaših šetališta mogu biti teški za iskorenjivanje. Ali so može obaviti posao. Stavite rastvor od oko 1 šolje soli u 2 šolje ključale vode. Sipajte direktno na korov da biste ih ubili. Još jedna podjednako efikasna metoda ubijanja korova je sipanje soli direktno na korov ili neželjenu travu koja se pojavljuje između opeke ili blokova. Pospite vodom ili samo sačekajte dok kiša ne uradi posao za vas.

Votka

Za brzo i lako ubijanje korova, pomešajte 30 mililitara votke, nekoliko kapi tečnog sapuna i 2 šolje vode u bočici sa sprejnim mehanizmom. Poprskajte ga na lišće korova u podne, na sunčani dan na korov koji raste na direktnoj sunčevoj svetlosti, jer alkohol razbija voskastu kutikulu na lišću, ostavljajajućo ih osetljivim na dehidrataciju na suncu. Neće funkcionisati u hladu! 

Sirće

Da li se maslačak pojavljuje u pukotinama vašeg prilaza ili uz rubove vašeg dvorišta? Naterajte ih da zauvek nestanu tako što ćete ih prskati punom snagom belim ili jabukovim sirćetom. Rano u sezoni, poprskajte svaku biljku koje želite da se otarasite sirćetom po sredini cveta. Poprskajte još jednom u blizini stabla na nivou tla tako da sirće može da se upije do korena.