Nesreća se dogodila sinoć oko 21 sat dok je autobus prolazio kroz Takovsku ulicu.

Dete je prevezeno u Urgentni centar, ali u Hitnoj pomoći nisu mogli da preciziraju stepen povreda.

Prema pravilniku GSP "Beograd", Odlukom o javnom linijskom prevozu, članom 38, propisano je da putnik u vozilo javnog prevoza može uneti dečja kolica i drugi prtljag koji svojim dimenzijama i svojstvima ne ugrožava sigurnost putnika. Na ovu odluku naslanja se i Pravilnik o obavezama saobraćajnog osoblja GSP, kojim je propisano da putnik može unositi u vozilo sklopljena dečja kolica.

Prema pravilima, kolica treba da budu sklopljena, a deca u naručju. U GSP preporučuju roditeljima da ulaze na prednja vrata da bi im šofer pomogao.

Iz gradskog preduzeća svojevremeno su preporučili da roditelji s decom ulaze na prednja vrata, kako bi vozač mogao da ih uoči i, po potrebi, da im pomogne. To nije ničiji hir, ponajmanje vozačev. U saobraćaju je nemoguće predvideti situaciju, a usled naglog kočenja posledice mogu biti ozbiljne. Vozač je odgovoran za bezbednost putnika i ako bi se ikome od njih nešto dogodilo, on bi snosio odgovornost. Poštovanjem pravila, roditelji prvenstveno štite svoju decu, sebe, kao i vozača.