Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svim roditeljima će biti odobrene subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će svim roditeljima koji su podneli zahtev danas biti odobrene subvencije Grada za boravak dece u privatnim vrtićima.

  Izvor: Foto: Shutterstock

"Grad Beograd jutros je doneo odluku da odobri sve zahteve roditelja za subvenciju za boravak dece u privatnim predškolskom ustanovama, koji su podneti od 1. januara do 25. marta", rekao je Vesić za Studio B.

"Ovom odlukom obezbedićemo da svi roditelji za čiju decu nema mesta u državnim vrtićima dobiju adekvatnu pomoć grada za boravak svoje dece u predškolskoj ustanovi. Kako bi svoj deci koja nemaju mesto u državnim vrtićima bio obezbeđen boravak Grad Beograd će dobiti pomoć Vlade Republike Srbije", rekao je Vesić.

Povezane vesti

On je naveo da Grad Beograd raspisuje 8. aprila konkurs za prijem dece u državnim vrtićima pa će se tek posle završetka konkursa znati koliko dece će ostati bez mesta u njima.

Vesić je da dodao i "da sa ovom decom čije ćemo subvencije odobriti danas u beogradskim vrtićima, državnim i privatnim, boravi više od 78 hiljada dece što je najveći broj od kako u Beogradu postoje predškolske ustanove".

Vesić je podsetio da je 2013. godine u beogradskim vrtićima bilo 46 hiljada dece što znači da danas u vrtiće ide preko 70 odsto mališana više što pokazuje jasnu razliku u odnosu grada prema deci od trenutka kada je Srpska napredna stranka preuzela odgovornost za vođenje grada.

"Prošle godine grad Beograd je za subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima isplatio roditeljima 3,2 milijarde dinara ili oko 26 miliona evra, a od 2015. godine Grad je isplatio preko 60 miliona evra. Prema uredbi Vlade Republike Srbine predviđeno je da obuhvat dece koja borave u vrtićima bude 70 odsto od ukupnog broja i da su sve lokalne samouprave obavezne da ovu obavezu ispune do 2025. godine. Grad Beograd je danas, šest godina ranije, obezbedio da 71 odsto beogradske dece ima svoje mesto u vrtićima", rekao je zamenik gradonačelnika.

Povezane vesti

Vesić je najavio da će Grad Beograd 2. aprila raspitati tender za izgradnju 11 montažnih vrtića koji će imati sve najmodernije evropske standarde kao i da se kupuje dva prostora za vrtiće.

"To znači da ćemo do kraja godine imati 13 novih vrtića i 3 hiljade novih mesta za decu. Sa politikom izgradnje novih vrtića nastavićemo i narednih godina jer Grad veruje da privatni vrtići ne mogu da budu zamena za državne već samo dopuna dok država ne izgradi sve neophodne kapacitete", poručio je zamenik gradonačelnika Beograda.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica