Žena iz Bangladeša rodila je blizance mesec dana nakon što je donela na svet dečaka, izjavila je njena doktorka za BBC.

Arifa Sultana, koja ima 20 godina, porodila se krajem februara, a 26 dana kasnije odvedena je u drugu bolnicu pošto je osetila bolove u stomaku. Doktori su otkrili da je i dalje trudna, da nosi blizance u drugoj materici, zbog čega su je porodili carskim rezom. Blizanci su rođeni zdravi i otpušteni su iz bolnice.

Sultana, koja je iz jednog sela, porodila se prvi put u bolnici u oblasti Kulna. Nakon 26 dana, žalila se na bolove u stomaku i odvedena je u Ad-din bolnicu u oblasti Džesore 21. marta, potvrdila je za BBC doktorka Šila Podar koja je izvela carski rez.

"Kada je pacijentkinja stigla u bolnicu, uradili smo ultrazvuk i otkrili smo da nosi blizance", rekla je doktorka Podar. "Bili smo iznenađeni i šokirani. Nikad nisam videla ništa slično."

Nije jasno zašto je pacijentkinja otišla u drugu bolnicu. Prema njenim rečima, Sultana nikada nije radila ultrazvuk, čak ni pre prvog porođaja.

Mama i bebe su otpuštene iz bolnice četiri dana posle porođaja. "Svi su zdravi. Veoma sam zadovoljna kako je sve prošlo", rekla je doktorka Podar.

Ginekolog iz Singapura kaže da Uterus Didelphys, postojanje dve materice, nije toliko retko koliko se ljudima čini. "Kad odete na skener vidi se da li imate dve materice. Ali kako je žena iz seoske sredine, ona najverovatnije nije imala pristup ultrazvuku", rekao je doktor Kristofer Ng za BBC.

"(Najverovatnije) tri jajne ćelije su ovulirale i oplođene su u isto vreme, tokom plodnog perioda, zbog čega su stvorena tri embriona."

Sultana kaže da je srećna zbog dece, ali je da brine kako će ih odgajati zbog teške finansijske situacije, rekla je za agenciju AFP. Njen suprug zarađuje manje od 95 dolara mesečno, ali je rekao da će se sve uraditi da ih obezbedi. "Alahu sam zahvalan da su mi deca zdrava. Sve ću da uradim da oni budu srećni."