Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje upis đaka prvaka: šta je sve potrebno od dokumenata?

Škole u Srbiji spremne su za upis đaka u prvi razred, a većina njih uveliko priprema i priredbe dobrodošlice budućim prvačićima.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Upis u prvi razred počinje 1. aprila i traje do kraja maja, a u školsku 2019/2020. godinu upisuju se učenici rođeni u periodu od 1. marta 2012. do 28. februara 2013. godine, pišu Večernje novosti.

Roditelji prilikom upisa treba da ponesu četiri dokumenta: izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o pohađanju predškolskog programa, dokaz o lekarskom pregledu deteta i dokaz o prebivalištu roditelja.

Povezane vesti

Škole koje su informatički bolje opremljene i osposobljene sva dokumenta, osim lekarskog uverenja, same prikupljaju.

Odabir škole vrši se u zavisnosti od teritorije koju obuhvata područje škole. Svaka osnovna škola dužna je da upiše sve buduće prvake sa područja koje joj je dodeljeno. Postoji mogućnost da škola upiše i učenike sa područja nekih drugih škola, ali za te učenike proces upisivanja počeo je ranije, jer roditelji treba da podnesu zahtev o kome škola naknadno odlučuje.

Povezane vesti

Za upis prvaka obavezan je sistematski pregled. Potvrdu o tom pregledu koja se prilaže prilikom upisa izdaje pedijatar na osnovu pregleda drugih specijalista - stomatologa, oftalmologa, fizijatra, logopeda i specijaliste ORL.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica