"Synchro Stars 2019", regionalno takmičenje u sinhronom plivanju održaće se ove godine 14. aprila u SRC "Novi Beograd". Osim plivačica uzrasta 8-10 godina i neafirmisani mladi plivači imaće priliku da nastupe i izvedu svoje koreografije u vodi. Domaćin je naš višestruko nagrađivani Klub za sinhrono plivanje "Novi Beograd", a među takmičarima će se naći mališani 12 klubova iz Srbije, kao i gosti iz Slovenije, Bugarske, Hrvatske, Češke i Izraela. 

Gradski sekretarijat za sport i omladinu je, od ove godine, uvrstio takmičenje Synchro Stars na listu Manifestacija od značaja za grad.

Misija kluba za sinrono plivanje Novi Beograd je da pomogne razvoj sportskih, kreativnih i timskih sposobnosti devojčica, u dobi kada su izložene različitim uticajima sredine i brojnim medijskim sadržajima. 


Foto: Promo

"Krajem prošle godine CEPROM (Centar za profesionalizaciju medija i medijsku pismenost) je objavio rezulatate istraživanja u kojima navodi da današnja deca provode pred ekranima u proseku 42 sata nedeljno. To je znatno više nego što provedu u školi i čak dva sata više nego što njihovi roditelji provedu na poslu. Zato je usvajanje zdravih navika i bavljenje sportom od velike važnosti za njihov psiho-fizički razvoj. To je i jedan od razloga iz kog smo prošle godine pokrenuli Synchro Stars. Takmičenje je okupilo više od 70 plivačica iz Srbije i regiona, a ove godine očekujemo  još veći broj učesnica", izjavila je Olja Milićević Milivojević, predsednica Kluba za sinhrono plivanje Novi Beograd. 

Synchro Stars takmičenje se realizuje uz podršku Saveza za sinhrono plivanje Srbije, Saveza za sinhrono plivanje Beograda i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu pod pokroviteljstvom Grada Beograda.