Možda ćete se iznenaditi, ali ispostavlja se da se hrana ne vrednuje samo po vitaminima koje sadži, već i po svojoj boji. Štaviše, čak i osvetljenje u kuhinji može da promeni ukus uobičajenih jela.

To se dešava zato što receptori za ukus rade zajedno sa receptorima za vid, što znači da je važan ne samo ukus, već i boja hrane. Ne samo sadržaj vitamina, već i biljna boja čini razno povrće korisnim. Zato ćete, jedući hranu određenih boja, zadržati svoju lepotu, mladost i zdravlje dugi niz godina.

Jela svetlih boja povećavaju apetit 

Ne trude sa džaba kuvari da ukrašavaju svoja jela raznim bojama i nijansama. Ispostavlja se da je ova raznolikost važna za naše zdravlje. Različiti fitonutrijenti, supstance koje blagotvorno utiču na organizam, sadržani su u različitim namirnicama.

Crvena boja leči anemiju

Ona je takođe dobra za ljude koji pate od anemije kao i za one kojima je uvek hladno. Ako ste jako umorni, crvena hrana će vam pomoći da se vratite u normalu. Crveno voće i povrće jačaju imuni sistem, poboljšavaju varenje i čiste organizam od toksina.

Nastavak teksta pročitajte na portalu Stil.kurir.rs.