Jaja sadrže vitmain A i proteine, dobra su za imunitet, kožu i kosti i bogata su holesterolom.
"Dve trećine holesterola u krvotoku zapravo proizvodi sam organizam. Holesterol iz kokošjih jaja ima manju ulogu u metabolizmu nego što ljudi misle", kaže Berthold Koletzko, sa dečje univezitetske bolnice u Minhenu.
Nutricionisti ističu da je ključ zdravlja uravnotežena ishrana, a ne potpuno izbacivanje pojedinih namirnica s jelovnika.
"Naša topla preporuka je konzumiranje do tri jaja nedeljno", rekla je PR Nemačkog nutricionističkog društva (DGE) Antje Gahl i dodala:
"To uključuje i jaja u drugim namirnicama poput hleba, kolača, testenine ili majoneza.
Nastavak teksta pročitajte na portalu Espreso.rs.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna