Kako su objavile Šabačke vesti, snimak je i zvanično objavljen a na njemu se vidi kako staford pušten s povoca i bez korpe kao munja juri ka devojčici na rolerima, koja je pala kad ga je videla a on projurio pored nje.

U tom trenutku, i majka devojčice koja je bila na metar-dva od nje, skočila je s klupe i pojurila ka detetu. Iako je staford pored devojčice samo projurio, ona je pala od straha.

Na snimku se vidi da se pas međutim uputio prema drugom detetu koje se igralo loptom. Kad je dotrčao do lopte, ščepao ju je i odneo u zubima, a  kako prenose lokalni mediji nije hteo da je pusti pa su mu je jedva iščupali iz čeljusti. Dečak čija je lopta počeo je da plače. 

Pas jeste pojurio za loptom jer je verovatno hteo da se poigra, ali brzina kojom je projurio uplašila je oba deteta. Štaviše, što je među ljudima na trgu bio i be povoca i bez korpe.

GRAĐANSKA REČ - Antonic Jelena / Malo pre situacija na trgu. Dovela sam dete da vozi rolere. Kada smo stigle prvo sto...

Posted by Šabačke Vesti on Sunday, March 3, 2019

Aleksandar Mićić iz Komunalne policije apelovao je na sve vlasnike pasa, da iz bezbednosnih razloga, prilikom izvođenja ljubimaca u šetnju obavezno stave korpu, povodac i ponesu potvrdu o vakcinaciji i čipu njihovog ljubimca.

Dodao je da će Odeljenje komunalne policije u Gradskoj upravi grada Šapca pokrenuti inacijativu da se kazna za ovakve prekršaje poveća, jer je sve više vlasnika pasa, koji uprkos sankcijama, i dalje ne poštuju propise i time ugrožavaju bezbednost sugrađana, naročito dece koja se igraju na trgu.

Pogledajte i snimak sa sigurnosne kamere:

Danas je zvanično objavljen snimak incidenta koji se dogodio u nedelju (03.03.2019) na gradskom trgu u Šapcu Aleksandar Mićić iz Komunalne policije apelovao je na sve vlasnike pasa, da iz bezbednosnih razloga, prilikom izvođenja ljubimaca u šetnju obavezno stave korpu, povodac i ponesu potvrdu o vakcinaciji i čipu njihovog ljubimca. Dodao je da će Odeljenje komunalne policije u Gradskoj upravi grada Šapca pokrenuti inacijativu da se kazna za ovakve prekršaje poveća, jer je sve više vlasnika pasa, koji uprkos sankcijama, i dalje ne poštuju propise i time ugrožavaju bezbednost sugrađana, naročito dece koja se igraju na trgu.

Posted by Šabačke Vesti on Tuesday, March 5, 2019