Trogodišnji Džoša Rejnli iz Ilinoisa obožava da se igra u parku sa vršnjacima, ali nakon što su mu lopovi ukrali protetičku nogu, danima je bio zatvoren u kući.

Naime, Džoša boluje od vater sindroma, retke bolesti zbog koje je rođen bez noge, a protetička noga ukradena je iz porodičnog automobila koji je njegova majka zaboravila da zaključa preko noći.

"Krađa nas je užasno uznemirila. Njegova mobilnost zavisi od protetičke noge i strašno je što ju je neko ukrao", izjavila je njegova majka Bri Rejnli.

Posted by Brie Rainey on Понедељак, 01. мај 2017.

Kada su sugrađani čuli za ovu priču, odmah su počeli da razmišljaju kako bi dečaku mogli da pomognu. Prvo su pretražili sve ulice i kontejnere u gradu, ali nisu uspeli da je pronađu. Na kraju je Dečja bolnica Šriners u Ilinoisu, u kojoj se Josiah leči već dve godine, ponudila donaciju nove proteze.

All the feels

Posted by Brie Rainey on Уторак, 29. мај 2018.

"Cela zajednica je neverovatna i predivno je što se priča ovako završila", dodala je zahvalna majka.

Lekari su već pokrenuli proces izrade nove noge i očekuju da će biti završena kroz sedam dana, iako se inače čeka i do četiri meseca. 

Džoša, koji protetičku nogu ima od prve godine života i svake nedelje vežba sa fizioterapeutom, presrećan je zbog ovog čina. 

Takođe, zahvaljujući "crowd funding" kampanji, prikupljen je iznos od tri hiljade funti i za invalidska kolica koja će biti donirana dečaku, s obzirom na to da je osiguranje njegove majke odbilo pokrivanje tog troška.