Nakon završene osnovne i srednje škole u Beogradu, Jelena Đoković upisala je poslovnu administraciju na fakultetu Bokoni u Milanu. Zatim je završila i master i doktorske studije u oblasti menadžmenta u Monaku. 

Ona danas uspešno stoji na čelu Fondacije Novak Đoković, za šta su sigurno zaslužne škole, ali ono na šta niko nije mogao da je u potpunosti, pripremi je - roditeljstvo.

Kako bi pokazala i drugim majkama da su strahovi normalni i sa kojim sve izazovima roditeljstva se ona suočava, Jelena je pokrenula i blog, a poslednja tema o kojoj je pisala je multitasking, odnosno obavljanje više zadataka odjednom.

I za mnoge neočekivano, priznala je da je u tome super-loša!

"Inače ne verujem u multitasking i jako sam loša u tome (pisala sam u blogu o tome) ali kao mama dvoje dece i dva kučeta lučeta prosto nemam izbora. I volim što me ovi mačići rastežu na sve strane, onda samo mogu da rastem", napisala je Jelena ispod fotografije na kojoj šeta sa decom i ljubimcima.

A u opisu fotografije stoji i deo na engleskom jeziku:"Da li ste pročitali moj blog o multitaskingu? Ja sam super-loša u tome, bez obzira što se to na ovoj fotografiji možda ne primećuje".