Kada je reč o težim oboljenjima, ono što je najvažnije jeste u kom stadijumu se bolest otkrije, te rano saznanje o određenoj bolesti u velikoj meri može doprineti sprečavanju iste, ali i bržem ozdravljenju. Ovo posebno važi za najteža oboljenja - karcinome, čije lečenje predstavlja pravi izazov, kako za bolesnika, njegovu porodicu i najbliže, tako i za lekare. 

„Borba protiv najtežih oboljenja, karcinoma, mora se započeti mnogo pre nastanka bolesti, i uključuje brojne preventivne korake, počevši od onih najjednostavnijih: brige o ishrani, umerene fizičke aktivnosti kao i redovno obavljanje preventivnih pregleda, jednom do dva puta godišnje, u zavisnosti od genetske predispozicije, ali i drugih faktora. Kada bolest nastane, lečenje je težak i mukotrpan proces, a svakom pacijentu se mora pristupiti individualno i sa posebnom pažnjom, jer svaki organizam drugačije reaguje na propisanu terapiju“, objašnjava dr Miomir Kocić, specijalista opšte hirurgije sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa onkološkim pacijentima i dodaje „Kao i kod drugih bolesti, tako i kod karcinoma, prevencija je najvažnija, jer otkrivanje oboljenja u ranoj fazi u velikoj meri doprinosi bržem i sigurnijem izlečenju“. 

Kako je mart posvećen borbi protiv raka, možda je upravo ovo pravi trenutak da uradimo nešto za sebe i da na vreme mislimo o svom zdravlju. Pošto je sve lakše u dvoje, MediGroup, najveći privatni zdravstveni sistem u zemlji i regionu, je u svojim domovima zdravlja pripremio posebnu pogodnost za žene - „Povedi prijateljicu“, koji podrazumeva zakazivanje preventivnog ginekološkog pregleda za dve osobe tokom marta po promotivnoj ceni.

Dodatno, u MediGroup-u se može uraditi i preventivni ginekološki paket sa ultrazvukom dojke po promotivnoj ceni. Svim ženama koje urade ovaj paket, MediGoup je obezbedio i vaučer kojim se osigurava popust na sledeći ultrazvučni pregled po izboru, a koji se može iskoristiti do kraja aprila.

Brinite o sebi i svojim najdražima, a MediGroup će Vam pomoći u tome.