Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto ne treba guliti koru voća i povrća?

Kora voća i povrća predstavlja veliki izvor hranljivih materija neophodnih našem organizmu, te je bolje ne odstranjivati je prilikom konzumiranja ovih namirnica.

  Izvor: Foto: Shutterstock

U kori voća i povrća mogu se pronaći hranljive materije koje su odlične za naš organizam.

Tokom pripremanja, često se odlučujemo da ogulimo voće i povrće, pogotovo kada nismo sigurni da li se radi o tretiranoj namirnici, pa smatramo da se na kori nalazi najveći deo pesticida i sličnih materija. Međutim, te kore često su izvor hranljivih materija koje su potrebne našem organizmu i koje zapravo na kraju samo bacimo u kantu za smeće.

Umesto guljenja, bolje se odlučite za dobro pranje voća i povrća toplom vodom kako biste organizmu dali sve što mu treba.

Nastavak tekta pročitajte na portalu Espreso.rs.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica