Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pire krompir na francuski način (RECEPT)

Verovatno ste do sada naišli na različite recepte za pripremu ovog priloga od krompira, međutim, uz dodatak sira, pire krompir će postati omiljena hrana vašoj porodici.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Pire krompir je, pored pomfrita, najčešći prilog različitim obrocima na našoj trpezi, a svaka domaćica ima svoj poseban trik za pripremu ovog specijaliteta.

Sastojci: kilogram krompira; 500 grama rendanog sira; 2 čena belog luka; 30 grama maslaca (možete koristiti i obično ulje); kašika pavlake; so, biber.

Priprema:

Skuvajte krumpir, pa ga iscedite i ostavite nekoliko trenutaka da se sasvim malo ohladi. Potom dodajte sitno iscekan beli luk, pa izmiksajte krompir u pire. Dodajte maslac i pavlaku i mutite dok se ne istope. Na red dolazi i izrendani sir – dodajte ga i i "lupajte" varjačom dok se ne sjedini sa pireom i ne postanu elastična smesa. Začinite i servirajte po želji.

Probajte i:

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica