Iz dana u dan, iz godine u godinu, pričajući priče svojoj deci Nađi i Đorđu, autor je stvarao čitav jedan novi svet, različit od onog o kom smo navikli da čitamo i slušamo. Baš zbog toga su ove priče tako posebne i neobične! U svetu naširoko poznatih bajki o princezama i prinčevima, vilama i vilenjacima, vitezovima i samurajima, malo je priča poput ovih koje će na dečjem licu izmamiti široke osmehe. Još manje onih koje će taj osmeh zadržati od prve do poslednje stranice, pa čak i kasnije kada se samo pomenu.

U knjizi "Dogodovštine jednog Džonija" zakoračite u svet neverovatno maštovitog Džonija, dečaka koji obožava da priča priče.

Književni prvenac našeg poznatog glumca Nikole Đurička čine urnebesno duhovite pripovesti i galerija fantastičnih likova. Džonijeve dogodovštine vizuelno su obogaćene ilustracijama našeg poznatog ilustratora i strip-crtača Tihomira Čelanovića. Zbirka od preko trideset priča je duhovita, zabavna, sa komičnim karakterima i namenjena je, kako mlađim, tako i starijim školarcima. Na kraju se nalaze poglavlja koja motivišu dete da samo izmašta svoju priču nalik onima u knjizi.

Promocija knjige za decu Nikole Đurička pod nazivom "Dogodovštine jednog Džonija" održaće se u četvrtak 31. januara u knjižari Vulkan KCB (Trg Republike 5) sa početkom u 13 časova. Specijalni gosti promocije biće đaci OŠ "Starina Novak", a o knjizi će, osim autora, govoriti i Branka Josipović, urednica Vulkan izdavaštva.

Yumama i Vulkan vas nagrađuju

Prvih pet mama koje na mejl: redakcija@yumama.com ili u Inboks Yumamine FB stranice pošalju tačan odgovor na pitanje: Ko je autor knjige "Dogodovštine jednog Džonija", dobiće po primerak ove lepe knjige za decu. Pored odgovora pošaljite nam i Vaše ime i prezime i kontakt telefon.

NPOMENA: Knjige se preuzimaju u redakciji sajta Yumama (Adria Media Group, Vlajkovićeva 8, Beograd) svakog radnog dana od10 - 17h (zaključno sa 28. januarom). Dobitnici će biti obavešteni putem mejla, odnosno odgovorom u FB Inboks.