Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ekonomski fakultet poklonio osnovnim školama interaktivne knjige za finansijsko opismenjavanje učenika

Kako upravljati novcem, kako štedeti, šta je to budžet, samo su neke od tema finansijaskog opismenjavanja koji postaje sastavni deo osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja u Srbiji.

  Izvor: Foto: Promo

U susret obeležavanju Svetog Save, Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu podržao je inicijativu finansijskog opismenjavanja od najranijeg uzrasta. Interaktivne knjige za finansijsko opismenjavanje osnovaca "Sve o novcu: kako odgovorno sticati, trošiti i štedeti" i "Lova za malce-sveznalce: važno je da se shvati sve što o novcu treba znati", autorke dr Jelene Filipović, vanredne profesorke Ekonomskog fakulteta ove nedelje poklonjene su u preko 100 škola u manjim i većim sredinama širom Srbije, a đaci će od narednog polugodišta moći da ih koriste. 

Takođe, nastavnici osnovnih i srednjih škola imaće prilike da izgrade svoje nastavničke kompetencije iz finansijske pismenosti uz podršku i stručnu pomoć Ekonomskog fakulteta.

Povezane vesti

"S obzirom na skorašnje uvođenje finansijske pismenosti u školske programe, a shvatajući izazove sa kojim se nastavnici u tom postupku susreću, kao vodeća obrazovna institucija iz ekonomije u zemlji i regionu, smatramo da je deo i naše odgovornosti da im u procesu sticanja novih kompetencija pomognemo",  istakao je dekan Ekonomskog fakulteta profesor dr Branislav Boričić i dodao:

"Pored poklon-knjiga dr Jelene Filipović, prilagođene mlađem i starijem uzrastu đaka, izgradnju nastavničkih kompetencija iz finansijske pismenosti pomažemo i kroz kurseve akreditovane od strane Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja. Ovi kursevi specijalno su kreirani za potrebe nastavnika u osnovnim i srednjim školama, a drže ih renomirani predavači sa našeg fakulteta."

Povezane vesti

Kako da upravljaju novcem, kako da nauče da troše koliko zarade, šta je budžet, a šta štednja, kako donositi odgovorne finansijske odluke, šta je preduzetništvo… Ovo su samo neke od tema finansijaskog opismenjavanja koji postaje sastavni deo osnovnong i srednjoškolskog obrazovanja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica