Britanci su 'ludi' za svojom kraljevskom porodicom, a tom euforijom koja vlada oko članova plemstva zarazili su čitav svet. Nekog više, nekog manje, ali nema onoga ko ne bi voleo bar na tren da zaviri u odaje Kensingtonske palate.

Takvu retku priliku ovih dana, čitavom svetu, je priuštio jedan prijatelj vojvotkinje od Saseksa.

Daniel Martin jedan je od najboljih svetskih mejkap umetnika, a ovog vikenda bio je u poseti svojoj dragoj dugogodišnjoj prijateljici, trudnici Megan Markl, koju je ulepšavao na dan venčanja.

"Ponovo zajedno. Megan, hvala ti što si bila divna domaćica ovog vikenda i što si još uvek velika obožavateljka avokada", napisao je Danijel uz fotografiju šoljica i čajanka, uz avokado tost i nekoliko poslastica koje mu je zgodna trudnica poslužila na srebrnim tanjirićima. 

Čaj je tu bio, naravno, potpuno očekivano, ali namaz od avokada na tost hlebu, pravo je iznenađenje! Međutim, poznato je da je Megan veoma vodila računa o ishrani i pre nego što je ostala u drugom stanju, a sa zdravim navikama je nastavila i nakon što je u njenom telu počelo da se razvija još jedno malo biće.

Užine i zdravi napici važni su i za zdravlje trudnice i za zdrav razvoj bebe, a hrana bogata folatima nalazi se na spiskovima nutricionista širom sveta. Hranu bogatu folatima treba jesti tokom čitave trudnoće jer podstiče razvoj bebinog mozga i tkiva, a zahvaljajući bogatstvu vlakana i vitamina B6 budućim mamama rešava problem mučnine.

Takođe, folna kiselina ključni prenatalni nutrijent koji proizvodi nove i održava stare ćelije zdravima. Potrebne količine folne kiseline tokom prvog tromesečja trudnoće su veoma važne jer se tokom tog perioda razvija centralni nervni sistem kod beba, a dokazano je da folna kiselina smanjuje rizik od urođenih mana, a upravo avokado sadrži više folne kiseline od svog ostalog voća i to 45 mg na jednu šolju ove namirnice.