Pre nešto manje od dve nedelje u stranim medijima se pojavila vest da Kim Kardašijan i Kanje Vest očekuju četvrto dete. Tu vest sada je potvrdila i rijaliti zvezda.

Šta je placenta akreta (Placenta accreta)?

Urasla posteljica znači da su njeni krvni sudovi prodrli u zid materice, slično kao koren neke biljke. To urastanje može da bude uzrok ozbiljnih krvarenja u trećem trimestru trudnoće, što zahteva njen raniji završetak. Krvarenje može da se javi nakon porođaja - onda se vrši odgovarajuća operacija. U najtežim slučajevima, koji su izuzetno retki, može da se ukaže potreba za uklanjanjem materice koja je prožeta posteljičnim tkivom.

Kim je u emisiji Watch What Happens Live with Andy Cohen potvrdno odgovorila na pitanje voditelja- da li "radi" na četvrtom detetu, a onda i priznala da je termin porođaja "negde uskoro".

"Dečak je, mislim da je ta informacija već poznata", rekla je Koenu. 

"Malo sam više popila na božićnoj proslavi i rekla to nekim ljudima. Ne mogu da se setim kome jer inače nikad nisam pijana", dodala je.

Kim Kardašijan Vest i njen suprug će četvrto dete dobiti uz pomoć surogat majke što je bio slučaj i sa njihovom ćerkom Čikago koja baš danas slavi 1. rođendan.

Par ima i petogodišnju ćerku Nort i trogodišnjeg sina Sejnta koje je Kim rodila. Nakon dva porođaja, ona se odlučila za surogatstvo jer bi je još jedna trudnoća životno ugrozila.

Iako je iz obe trudnoće dobila zdrave bebe, poznata mama se susrela sa stanjem koje se naziva placenta akreta (Placenta accreta).