Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Razvijena empatija je velika stvar u današnje vreme': Deca sa sela sakupila novac za opremanje valjevskog porodilišta

'To što su deca pokazala inicijativu da pomognu našu kampanju je za nas u udruženju velika čast', rekao je dr Nenad Dimitrijević, načelnik ginekološko-akušerske klinike i inicijator kampanje.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Deca iz sela Popučke pored Valjeva organizovala su prodaju starih stvari kako bi podržala opremanje valjevskog porodilišta. Oni su na račun Udruženja "Rodi se na lepom mestu", koje je pokrenulo veliku humanitarnu akciju za obnovu ginekološko–akušerskog odeljenja valjevske bolnice uplatili 14.200 dinara.

Povezane vesti

Kako je naveo predsednik udruženja, načelnik ginekološko–akušerskog odeljenja i inicijator ove kampanje dr Nenad Dimitrijević, ovo je najhumanije delo.

"To što su deca pokazala inicijativu da pomognu našu kampanju je za nas u udruženju velika čast. Tih 14.200 dinara, koju su prikupila deca iz sela Popučke predstavljaju najhumaniji gest koji je u nama probudio najlepšu emociju. Veoma nam je drago što su se deca samoinicijativno okupila i ovo učinila, jer su pokazala da imaju razvijenu empatiju, što je velika stvar u današnje vreme", izjavio je dr Dimitrijević.

Povezane vesti

Nakon donatorske večere, koja je organizovana u decembru 2018. godine, dodaje, prikupijeno je 3,5 miliona dinara za opremanje odeljenja.

On je dodao da će se kampanja za prikupljanje novca za obnovu porodilišta nastaviti i ove godine.

Kampanja "Rodi se na lepom mestu", pokrenulo je veliku i važnu humanitarnu akciju za obnovu ginekologije i porodilišta Opšte bolnice u Valjevu. Kako se proteklih 20 godina malo toga ulagalo u Odeljenje ginekologije, osnovana je organizacija i pokrenuta humanitarna kampanju za kompletnu obnovu. U valjevskoj bolnici rodi se više od 1.300 beba godišnje.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica