Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beogradska premijera dečje plesne predstave 'Zvezdica spavalica' (FOTO)

Zajedno sa mališanima ćemo ovog decembra uživati u zabavnom plesnom spektaklu u režiji Aleksandra Nikolića, koji nas uči da budemo vedri, iskreni, dosledni sebi, jednostavno da zauvek ostanemo deca.

  Izvor: Foto: Ksenija Mikor

Dečiji plesni projekat "Zvezdica Spavalica" u okviru Balkan Dance Project Vol. 4 u koreografiji Aleksandra Ilića i režiji Aleksandra Nikolića premijerno će biti izveden 17. decembra ove godine na Velikoj sceni "Aleksandar Popović" UK "Vuk Karadžić" u Beogradu, s početkom u 11.00 časova.

"Zvezdica Spavalica" fantazija na bajku za decu slovenačkog pisca Frane Milčinski – Ježek, koja je tokom svog postojanja bila nebrojeno puta obrađivana kao pozorišni igrokaz i TV priča, sada je prvi put prikazana i u obliku plesne predstave.

Software:Adobe Photoshop CC 2019 (Windows) Created: 2018:11:13 16:53:27

Foto: Ksenija Mikor

Šta znači stvarati dečiju predstavu?  Kakav se zadatak postavlja pred koreografa, dramaturga i reditelja? Od koje tačke krenuti, a ne potceniti decu, te male inteligentne ljude. Kako im ispričati priču u isto vreme laganu i zabavnu, a koja nosi sa sobom vaznu poruku o integritetu ličnosti, o važnosti da se ostane dosledan sebi, vedar, iskren, a pun interesovanja, poštovanja i ljubavi za druge – čak i za ono što se ne razume ili nas instinktivno plaši, kaže reditelj predstave.

Povezane vesti

Avanture Zvezdice Zaspanke pripadaju svakoj devojčici i svakom dečaku. Nestašni majmuni, klovnovi, razbojnici i ptice deo su i našeg odrastanja. Zvezdica je ohrabrenje da ne moramo da odrastemo, i da zauvek u snovima možemo biti Princ, Princeza, Leptir ili Zmija, ali pre svega možemo zauvek ostati deca kojima je sladoled najveća radost. Pssst, hajde da sanjamo…reči su koreografa predstave.

Software:Adobe Photoshop CC 2019 (Windows) Created: 2018:11:13 17:19:07

Foto: Ksenija Mikor

Pet  igrača: Mojca Majcen (Slovenija), Branko Mitrović (Bosna i Hercegovina), Miona Petrović, Nikola Pavlović, Jakša Filipovac (Srbija) i polaznice studija plesa "Ris" tumače ceo univerzum likova od zvezda i Meseca na nebesima, preko majmuna, ptica, zmija, fakira, čarobnjaka i lupeža, poštara, sve do velikog zlog razbojnika i ostalih likova iz naših snova. 

Kroz ovu plesnu avanturu autori vode publiku (decu i odrasle) u priču o odrastanju, sazrevanju i životu. Slušajte dete u sebi, poručuju autori, možda je mudrije od nas.

Software:Adobe Photoshop CC 2019 (Windows) Created: 2018:11:13 16:54:07

Foto: Ksenija Mikor

Kostim: Aleksandra Karović, scenografija: Tanja Žiropađa, dizajn zvuka: Stefan Petrović. 

Povezane vesti

Pre pet godina Balkan Dance project nastao je na inicijativu Mojce Majcen, Igora Kirova i Aleksandra Ilića uz podršku Festivala Velenje direktorke Barbare Pokorny i producentkinje Silvije Bašnec, kako bi ostvarili misiju zajedništva kultura i umetnosti poniklih na istoj ili sličnoj tradiciji balkanskih zemalja.

Više o predstavi možete pogledati na sajtu ukvuk.org.rs.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica