Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Devojčica iz Beograda osvojila dve međunarodne likovne nagrade u 2018 - u Švajcarskoj i Japanu (FOTO)

Jedanaestogodišnja Lana Miletić, zahvaljujući svom talentu i umeću, postala je jedna od retkih umetnica sa Balkana koje su u tako mladim godinama došle do veoma značajnih priznanja kao što su ove nagrade.

  Izvor: Foto: Promo

Lana Miletić, jedanaestogodišnja devojčica iz Beograda, dobitnica je čak dve međunarodne likovne nagrade u 2018. godini: priznanja na svetskom takmičenju u Ženevi i na 25. svetskom dečjem takmičenju u Tokiju, kao jedna od deset jubilarno nagrađenih, što predstavlja veliki uspeh i retkost za umetnike sa Balkana. 

Devojčica je tokom prethodnih godina već osvajala nagrade, među kojima je Specijalna nagrada na 19. svetskom bijenalu dečjeg umetničkog stvaralaštva u Kanagavi u Japanu 2017, a njen rad je izlagan širom Japana sve do marta ove godine. O kakvom je uspehu reč govori podatak da je Lanin crtež izabran medju 25,000 radova iz 87 zemalja sveta!

Povezane vesti

Učestvovala je na konkursima u Meksiku, odakle je dobila zahvalnicu, Poljskoj, Kini a u zemlji je imala četiri izložbe sa svojim vršnjacima, malim slikarima. Godine 2014. imala je 4 rada u 3 tehnike sa samo 7 godina, kada je njena Likovna radionica dobila i nagradu za kolekciju.

Oktobra 2014. i 2015. učestvuje na "Oktobarskom dečjem salonu". Radovi su bili izloženi u Muzeju primenjene umetnosti.

2016. dobila je jednu od tri Prve ravnopravne nagrade za grupni rad na 6. međunarodnom bijenalu umetničkog dečjeg izraza u Pančevu.

Pored likovne umetnosti Lana se bavi brojnim drugim aktivnostima, pohađa škole jahanja i plivanja, predano uči engleski, objavljuje pesme, a voli i šah i besedništvo. 

Nagrade koje je ova mlada umetnica osvojila, kao i neke od njenih radova možete pogledati u galeriji.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica