Pozorište lutaka Pinokio premijerom "Zime" ispisuje istorijski početak rada predstava za bebe starosti od 10 do 30 meseci. 

Pinokio je zakoračio prvi korak otvaranjem beogradske scene za bebe pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu Republike Srbije. Ideja je došla od Borisa Goldovskog, eminentnog teoretičara lutkarskog pozorišta, i uz podršku Moskovskog lutkarskog teatra gde je Goldovski umetnički direktor. 

Da bi se prvi korak pretvorio u korak od sedam milja, uz ovo jedinstveneno pozorište stala je Fondacija "Pozorište za bebe" koja uveliko radi na stvaranju mogućnosti otvaranja posebne scene namenjene bebama i umetnicima i stvaranja stabilnih uslova za razvoj. 

U pripremi su još tri predstave koje nose nazive ostalih godišnjih doba. Ovaj ciklus je osmišljen po modelu istoimenih predstava autora bračnog para Olge i Jurija Ustjugova, koji se već pet godina igraju u Moskovskom lutkarskom teatru.

Predstave su veoma intimne, samo za 15 beba sa po jednim pratiocem. Nežne su i ispunjavaju srce i dušu svima. Pošto je broj posetilaca ograničen, roditelji bi trebalo da na vreme rezervišu mesta posredstvom elektronske pošte Pozorišta: biletarnica@pinokio.rs  i da tom prilikom ostave brojeve svojih telefona ili adrese elektronske pošte zbog usaglašavanja termina za gledanje predstave. 


Pozorište lutaka Pinokio; Foto: Aleksandar Milosavljević

Predstava "Zima" igraće se do početka proleća 2019, kada će je naslediti nova čarolija za bebe - predstava "Proleće". 

Premijera je u ponedeljak, 10. decembra u 18 časova. Pretpremijera je u nedelju, 9. decembra u 17 časova. Sledeća igranja su 14. i 21. decembra u 10 časova.