Za vikend, 27. i 28. oktobra, na repertoaru Malog pozorišta "Duško Radović" su dve predstave za decu. 

"Pinokio", uzrast 4-10 godina, trajanje 60'

Živa i vedra drama za decu o sazrevanju i odrastanju režirana prema motivima poznate Diznijeve verzije.

Slobodan Obradović je napisao živu i vrlo vedru dramu za decu koristeći motive iz originalne Kolodijeve priče, ali i ležernost i savremenost dijaloga, uspostavljene u deci dobro poznatoj Diznijevoj verziji. Upravo je ta nova dimenzija koju Obradović kreira u našem sadašnjem trenutku, uzbudljiv dokaz da 'odrastanje i sazrevanje', kojima se 'Pinokio' prvenstveno bavi, ne zavise samo od događaja i činjenica, već podjednako i od ugla iz kojeg na njih gledamo.


Foto: Promo

"Bura", uzrast 7+, trajanje 60'

Predstava za decu nastala prema drami Vilijama Šekspira, u režiji Nikite Milivojevića.

Romantična drama, koju je Šekspir pisao u toku 1610. i 1611. godine, govori o sukobu Prospera, kojeg su braća Antonio i Alonso bacili u more i tako proterali iz Italije.

"U „Buri“ je moguće prepoznati najrazličitije sadržaje: od romantičnih, metafizičkih, autobiografskih, filozofskih, političkih... a među svim mogućim učitavanjima za mene u njoj postoji i jedan dečji pogled na svet, kao u onim neobičnim kutijama Dž. Kornela, u kojima su neki nostalgični mini-svetovi prepuni nekakve dečje fantazije", kaže reditelj.

Yumama vas vodi u pozorište

Prve dve čitateljke koje na i-mejl: redakcija@yumama.com pošalju tačan odgovor na pitanje: Koje predstave su na repertoaru Malog pozorišta "Duško Radović" ovog vikenda?, osvojiće dve karte za predstavu "Bura" (za subotu u 17 časova), ili za predstavu "Pinokio" (za nedelju u 12 časova).  

NAPOMENA: Pored odgovora, pošaljite i svoje ime i prezime i kontakt telefon.