14. KIDS FEST pod sloganom 'Moja filmska zvezda' se ove godine održava od 15. do 21. oktobra, u više od 30 gradova u Srbiji.  Pored zanimljivih i poučnih filmova koji će ostaviti posetioce bez daha, kao i prethodnih godina, važan deo festivala biće i radionice sa mestom održavanja u Beogradu će biti organizovane u Kombank Dvorani, koja je ujedno i domaćin festivala. 

Na otvaranju ovogodišnjeg KIDS FEST-a, 15. oktobra od 12 časova u Kombank Dvorani, posetioci će imati priliku da slušaju dečiji hor Kolibri, igraju uz plesnu školu Form 8 i gledaju film "Brzi Brzić". Uvodnu reč će dati ambasadorka Mirka Vasiljević, a program će voditi drugari iz UMS škole za talente. 

Fraktal Art će svakodnevno organizovati radionicu crtanja zatvorenih očiju, a izložbu nacrtanih radova će svečano otvoriti 17. oktobra u 12 časova. Još jedan tematski dan nas očekuje 20. oktobra u 11 časova, kada će biti održan Skylanders turnir, kao i radionice inspirisane ovom akcionom video igrom. 

U nedelju, 21. oktobra od 17 časova, u saradnji sa BrainOBrain dečijom akademijom, biće organizovan veliki dečiji maskenbal. Decu očekuju pozorišne predstave, plesne, zabavne i sportske animacije, mađioničar, klovn i maskote, izbor za najbolju masku i još mnogo toga. 

Ideja ovog festivala je da se deci predškolskog i školskog uzrasta prikažu najkvalitetnija filmska ostvarenja koja nam dolaze iz celog sveta, kao i da im se pruži edukativni sadržaj kroz zabavu, kreativne radionice i igraonice. 

Lokacije festivala u Beogradu će biti bioskop "Kombank Dvorana", svi "Cineplexx" bioskopi, "Roda Cineplex", bioskop "Fontana", i "Cine Grand Capitol park Rakovica", u Novom Sadu bioskop "Arena Cineplex", dok će u Nišu centar dešavanja festivala biti bioskop "Vilin grad". U Pančevu, Novom Sadu i Zrenjaninu posetioci će imati priliku da isprate festival u bioskopima "Cinestar".

Yumama vas vodi na otvaranje 14. Kids festa!

Prvih pet mama koje na mejl: redakcija@yumama.com ili u Inbox na Yumaminoj FB stranici pošalju tačan odgovor na pitanje Ko je ambasadorka ovogodišnjeg Kids festa?, dobiće po dve karte za otvaranje 14. Kids festa koje je zakazano za 15. oktobar od 12 časova u Kombank Dvorani u Beogradu.

NAPOMENA: Pored odgovora, potrebno je da nam pošaljete i Vaše ime i prezime i kontakt telefon. Dobitnice će biti obaveštene mejlom.