Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Putem mašte': Otvoren konkurs za sve mlade kreativce

Svi mladi umetnici uzrasta od osam do 19 godina pozvani su da pošalju svoje radove, a pobednike konkursa očekuju vredne nagrade.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Mladi kreativci koji se priključe "Vozu želja" - konkursu čiji je cilj jačanje dobrih odnosa Rusije i Srbije, mogu da osvoje vredne nagrade. Petu godinu zaredom kreativno nadmetanje organizuju "RŽD Internešenl", časopis "Svetosavsko zvonce" i Srpsko odeljenje Međunarodnog fonda Jedinstvo pravoslavnih naroda.

Ove godine konkurs nosi naziv "Putem mašte", a učesnici su pozvani da u obliku amblema i slogana izraze svoje viđenje prijateljskih odnosa dveju zemalja. Konkurs ima dve nominacije i podeljen je po uzrastima, tako da mogu da učestvuju starosne grupe od 8 do 12 godina, od 13 do 15, kao i od 16 do 19 godina.

"U svakoj grupi će biti nagrađena po tri rada koja će ocenjivati žiri sastavljen od predstavnika organizatora konkursa, Ambasade Rusije u Beogradu, Srpskih železnica i odabranih profesora Fakulteta likovnih umetnosti. Dozvoljena je slobodna forma izražavanja i korišćenje svih materijala i tehnologija. Nagrađeni radovi biće objavljeni u katalogu, praktična primena za sada nije planirana, ali uvek postoji mogućnost. Autore očekuju vredni pokloni: tableti, laptopovi, fotoaparati, mobilni telefoni, knjige", izjavila je Natalija Kocev, direktorka Srpskog odeljenja Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda.

Učesnici radove treba da pošalju do 30. novembra na sajt časopisa "Svetosavsko zvonce" ili na adresu Srpskog odeljenja Fonda pravoslavnih naroda: 27. marta 50, Beograd. 

Ovaj kreativni zadatak aktivira maštu i podstiče mlade da istraže i nauče što više o Rusiji i Srbiji. Svake godine stiže sve više radova, 2017. bilo ih je više od 1.000, iako je zadatak bio i možda najzahtevniji do tada - izrada ukrštenice. Zadaci su svake godine drugačiji, tako da su od 2014. do sada učesnici konkursa pisali literarne radove, pravili fotografije, crteže…

Ove godine "Voz želja" koji ide "Putem mašte", jedva čeka da ugosti svoje nove "putnike" - mlade kreativce i njihove ambleme i slogane! 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica