Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baka oblepila Split fotografijama pedofila

Baka dve zlostavljane devojčice koja je proglašena krivom za svoj postupak, poručuje da će platiti kaznu ali da će nastaviti da lepi slike pedofila i upozorava na njih.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Slučaj Splićanke koja je oblepila gradski kvart slikama pedofila, uz upozorenje stanarima da ih se čuvaju, potresao je Hrvatsku i doveo u dilemu pravni sistem.

Ova baka dve zlostavljane devojčice proglašena je krivom na Prekršajnom sudu u Splitu zbog "izmišljanja ili širenja lažnih vesti kojima se remeti mir građana", za šta je predviđena kazna od 25 do 100 evra.

Međutim, njen advokat i pristalice napominju da su lica na koje je ona upozoravala zaista pedofili i da imaju dosijee.

Žena, koja je u javnosti postala poznata pod nadimkom "Baka Zmaj", poručuje da će nastaviti da lepi slike pedofila i upozorava na njih.

Ona je lepila veći broj plakata na kojima je pisalo:

- Pedofil na Brdima, Marko B. - 25 godina, živi na Putu ravnih njiva, zlostavlja šestogodišnje curice, otac ga pravda i štiti (uz navođenje punog imena i prezimena mladića i njegovog oca).

Povezane vesti

Baku je policiji prijavio otac mladića žaleći se da ga uznemirava, pa je policija podnela predlog optužnice.

Ali, njegov sin je sredinom maja na splitskom Županijskom sudu zaista pravosnažno osuđen na dve godine i tri meseca zatvora, dok je njegova tadašnja devojka, tetka dve zlostavljane devojčice, osuđena na uslovnu kaznu maloletničkog zatvora.

Baka najavljuje da će platiti kaznu, ali ostaje pri stavu da ljudi imaju pravo da znaju ko živi pored njih i koga susreću na ulici, prenose mediji.

- Da im se objavljuju fotografije javno, verujem da bi se prepali javnosti i da ne bi bilo toliko tih zločina - smatra ona.

"Baka Zmaj" priznaje da je za godinu dana, uz pomoć simpatizera, podelila više od 5.000 letaka i plakata po celom Splitu koji se odnose na pedofile.

Hrvatski sabor letos je podržao predloge izmena Krivičnog zakona i Zakona o pravnim posledicama, rehabilitaciji i krivičnoj evidenciji, kojima se predlažu strože kazne za polno iskorišćavanje, zlostavljanje dece i trajnu evidenciju pedofila u registru.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica