Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Osnovnoj školi 'Dragan Lukić' postavljen prvi UV indikator

'Zaštita za sve' naziv je kampanje koji su podržali Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo prosvete, a u okviru te kampanje danas je u Osnovnoj školi 'Dragan Lukić' u Beogradu postavljen prvi merač za trenutno očitavanje intenziteta ...

  Izvor: Foto: Shutterstock

U okviru kampanje sistematske edukacija o odgovornom ponašanju na suncu "Zaštita za sve", koju sprovode Eucerin Srbija i Fond B92 uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, u ponedeljak 17. septembra 2018.godine u Osnovnoj školi "Dragan Lukić" u Beogradu postavljen je prvi UV indikator, specijalni merač za trenutno očitavanje intenziteta sunčevog zračenja.

Donacijom UV indikatora, koji na pristupačan način deci i prosvetnim radnicima ukazuju koje mere zaštite je potrebno preduzeti zavisno od nivoa UV zračenja, počinje druga faza kampanje "Zaštita za sve" u okviru koje će edukacijom o odgovornom ponašanju na suncu biti obuhvaćeno preko 10 000 dece ranog školskog uzrasta.

Povezane vesti

U skladu sa ciljem i programom aktivnosti kampanje, u Osnovnoj školi "Dragan Lukić"  bila je organizovana i edukacija za prosvetne radnike ove škole, koji rade sa decom ranog školskog uzrasta, o merama koje čine odgovorno ponašanje na suncu. Edukaciju je vodila doc. dr Danica Tiodorović, Klinički centar Niš, generalni sekretar Udruženja dermatovenerologa Srbije i član Stručnog saveta kampanje.

  Foto: Promo

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica