Ove devojčice su rođene spojene u predelu trupa, a od 40-60 posto ovakvih slučajeva samo njih 35 posto preživi. 

One su posle sedam meseci uspešno operisane putem rizične operacije i sada imaju po 17 godina i uveliko se spremaju za fakultet. 

"Nekako sam od početka znao da će preživeti, nikada nisam ni sumnjao", izjavio je njihov otac Džejms.

"O ovom retkom poremećaju smo uglavnom videli na Tv-u ili pročitali negde. Doktor nam je doneo ogromnu medicinsku knjigu kako bi smo se dodatno informisali a u tolikoj knjizi  o spojenim blizancima je bilo doslovno samo dva pasusa", rekao je Džejms. 

Ova porodica je ipak odlučila da na ovo gleda sa pozitivne strane a njihov otac Džejms je povremeno upotrebljavao i šale.

"Devojčice su se smeškale kada se Džejms nagnuo iznad Leksi i rekao joj 'Oh Leksi da li trenutno imas noćnu moru u kojoj je tvoja sestra zalepljena za tvoju guzu?' Sve medicinske sestre su se smejale i bile u stilu 'Odlučno, ova porodica će biti sasvim dobro'", izjavila je mama Emili.

U oktobru 2001. godine, bliznakinje su imale zakazanu operaciju razdvanja. Zato što su bile spojene kičmom i delile su kičmenu moždinu i neke unutrašnje oragane, sama operacija je bila rizična i lekari su procenili da postoji veliki rizik da obe devojčice budu paralizovane ili da umru na operacionom stolu. 

"Dugo smo se pripremali za ovaj trenutak. Dve nedelje pre operacije pogledala sam supruga i zapitala se da li mi to izigravamo boga? Možemo da ih zadržimo ovakve kakve jesu, ali mi želimo da sve bude perfektno, da li da rizikujemo i sve upropastimo", rekla je Emili.

"Na kraju dana moraš da veruješ da si doneo ispravnu odluku na osnovu informacija koje si imao na raspolaganju u tom trenutku. Ako nešto krene po zlu neš biti pripremljen, ali bar znaš da si znao šta radiš i zašto radiš", reko je Džejms.

Pole nekoliko sati operacije, Džejms i Emili su iz operacione sale čuli "Juhu dve bebe!" 

"Dobili smo bajku, i znamo kraj, za sada", rekla je Emili.

Bliznakinje sada imaju po 17 godina, pohađaju srednju školu i imaju dobro poznate 'moći' koje samo blizanci imaju. On znaju kada je jedna od njih loše ili je uznemirena iako su fitički razdvojene. 

"Često se desi da znam da će Leksi da dođe iz škole i kaže kako je imala loš dan". 

Bliznakinje planiraju da studiraju na različitim univerzitetima, i biće razdvojene, i to ne samo u raličitim gradovima već u različitim državama.