Evo na što morate pripaziti dok ga spremate.
1. Marinada
So omekšava meso, pa je poželjno dobro nasoliti odreske minimalno 30 minuta pre pečenja, a idealno bi bilo četiri sata pre pripreme. Za još bolji ukus mesa pripremite kupku od soli od 700 mililitara hladne vode i 3 kašičice krupne morske soli, pa u njoj potopite odreske. Meso će imati bolji ukus ako u marinadu stavite sveže začinsko bilje, beli luk i limun.
2. Počnite na tiganju
Svinjski kotlet je lako isušiti – pogotovo ako izvadite kost pre pečenja, pa je važno kontrolisati termičku obradu. Započnite pečenje na vrućem tiganju kako biste karamelizirali obe strane mesa. Za to će vam biti potrebno oko tri minuta. Ako meso stavite na hladan tiganj, odrezak će imati neprivlačnu sivu boju umesto zlatno-smeđih nijansi.
Nastavak teksta pročitajte OVDE.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna