Evo na što morate pripaziti dok ga spremate.
1. Marinada
So omekšava meso, pa je poželjno dobro nasoliti odreske minimalno 30 minuta pre pečenja, a idealno bi bilo četiri sata pre pripreme. Za još bolji ukus mesa pripremite kupku od soli od 700 mililitara hladne vode i 3 kašičice krupne morske soli, pa u njoj potopite odreske. Meso će imati bolji ukus ako u marinadu stavite sveže začinsko bilje, beli luk i limun.
2. Počnite na tiganju
Svinjski kotlet je lako isušiti – pogotovo ako izvadite kost pre pečenja, pa je važno kontrolisati termičku obradu. Započnite pečenje na vrućem tiganju kako biste karamelizirali obe strane mesa. Za to će vam biti potrebno oko tri minuta. Ako meso stavite na hladan tiganj, odrezak će imati neprivlačnu sivu boju umesto zlatno-smeđih nijansi.
Nastavak teksta pročitajte OVDE.