Kristen je jedna od onih poznatih ličnosti koje se trude da se ne razlikuju mnogo od nas. Zato, kada ona sa mamama podeli neki roditeljski savet, obično je saslušamo. Njen poslednji savet može da pomogne roditeljima koji imaju decu koja idu u vrtić ili u školu i od kojih je uglavnom teško izvući bilo kakvu informaciju o tome kako su proveli dan.

Ako ste ikada pitali dete "Kako je bilo u školi?", a onda je usledilo ćutanje ili kratko “Doobro”, onda je ovo savet za vas.

Bel ima rešenje kako njene dve ćerkice Linkon (5) i Deltu (3) natera da porazgovaraju sa njom.

"Deca prirodno ne žele da vam pričaju kako su proveli dan jer ona žive u sadašnjosti, prošlost ih ne zanima. Zato sam ja smislila dobar način", kaže Bel.

"Ako deci kažem da nešto urade uvek im objasnim zašto to tražim od njih".

Mi roditelji uglavnom samo zapovedamo bez ikakvog obrazloženja. Operi ruke, operi zube, završi večeru, idi u krevet su samo neke od mnogih zahteva bez objašnjenja pa se negde čini da je ponašanje mališana očekivano.

Zato moj muž i ja uvek prvo pitamo dete: "Da li znaš zašto želim da znam kako ti je prošao dan? To sam pitala tebe i tvog tatu, takođe, zato što smo bili razdvojeni nekoliko sati danas, i zanima me kako se osećaš, da li si doživela nešto novo, a što bi želela da podeliš sa nama. Takođe te pitam zato što sam zainteresovana za tvoj život, i pomoću ovakve komunikacije mi kao porodca izgrađujemo bolji odnos. To je isto dobar način na koji ljudi jedni drugima pokazuju ljubav. Osoba koju pitamo kako se oseća i kako je provela dan se zbog toga oseća dobro i cenjeno", bila je iskrena Kristen.

"Deca onda shvate da to što tražite od njih nije smao obaveza ili dosadno pitanje, već da se iza toga krije neko znečenje", dodala ja poznata mama.

Njene dve devojčice sada imaju običaj da pricaju Kristen kako su se provele u školi, a sve više pokazuju zainteresovanost za to kako je Kristen provela dan.

"Obično mi kažu kako je prošao njihv dann, pa me pitaju ‘ A kako je prošao tvoj?’", kaže glumica.