Mnogi portali, uključujući i naš, preneli su tekst o navodnom kobnom dejstvu mešane salate sa paradajzom i krastavcem.
U prenetom tekstu o savetima za ishranu po Ajurvedi bilo je navedeno da paradajz i krastavac imaju različito vreme varenja, zbog čega mogu da "fermentišu u želucu, uzrokuju brojne probavne probleme i otruju celo telo".
U želucu ništa ne može da fermentiše zbog jake želudačne kiseline i jako malo bakterija. Prema Ajurvedi, ove dve namirnice ne treba kombinovati ali je tvrdnja da su kobne, opasne i da mogu da "otruju ceo organizam" potpuno netačna.
Trudnica je osetila čudan simptom i obratila se ChatGPT-u: Jedno pitanje je spaslo život njoj i bebi
Koje nedelje trudnoće su "najkritičnije": U ovim periodima je najveći rizik od komplikacija
U 51. sam rodila treće dete i ne kajem se: Evo zašto mi je to bila najlakša trudnoća
Žena rođena bez materice postala majka: Sestra joj donirala organ i pomogla u ostvarenju životnog sna
Svaka 2 minuta u svetu umre jedna trudnica ili porodilja: Prof. dr Ljubić otkrio koji su glavni uzroci