Gitarista "Yu grupe" Petar Jelić i njegova supruga Aleksandra, odselili su se u Švedsku kako bi svom sinu Vuku pružili adekvatnu negu i razvoj. Pre Vuka, imali su sina. Viktor je preminuo pet dana po rođenju.

"Sve najgore što je moglo da nam se dogodi, dogodilo nam se. Umrlo nam je prvo dete, drugo se jedva izborilo za život i ostale su posledice koje se trudimo da prevaziđemo", kaže Petar Jelić koji i posle svega ume da se smeje.

U Švedskoj su od ove godine. Supruga je dobila i posao tamo, predaje kao profesor muzike. Uskoro bi i Petar trebalo da se zaposli, a sve vreme uspevaju da održe i muzičku školu koju imaju u Novom Sadu, kao i sve obaveze koje se tiču "Yu grupe". Ipak, njihova najveća briga je upravo Vuk kome su se najviše posvetili.

"Bila je to svakodnevna borba. Vukove oči smo uspeli da vidimo dvadeset drugog dana od rođenja, dok smo mu glas čuli tri dana kasnije", kaže supruga Petra Jelića za "Gloriu".

A post shared by Petar Jelic (@jelicp) on Dec 23, 2015 at 11:55pm PST

Danas, Vuk ima dve i po godine. Prvih godinu dana živeo je u bolnici, imao je osam operacija.

"Kada sam prvi put postala majka doktori su mi da li da potpišem papir da dete živo napušta bolnicu i ostale formalnosti, a morali smo to da učinimo kako bismo ga prebacili u Institut za majku i dete. Meni kao majci stavili su teret na dušu da mi je dete urmrlo kao nesrećan slučaj i s time sam morala da živim tri godine. Posle je bilo bitno da vratimo osmehe na lica, da bismo nastavili dalje. Onda smo dobili Vuka i već prve noći započeli borbu za život. Nekoliko sati posle njegovog rođenja primetili smo da poprima čudnu boju kože, način disanja bio je isti kao kod Viktora. Prepoznali smo simptome i odmah reagovali, i uspeli smo da ga spasemo", rekla je Aleksandra, Petrova supruga.

Dok je bio u bolnici prvih nedelju dana majka nije imala snage da ga vidi, a najviše zbog toga jer prognoze nisu bile dobre. Ostajala je u kolima dok je Petar sa Vukom, i plakala... Posle nedelju dana rekla je sebi da ne može više tako i da mora da se promeni.

"Petar je insistirao na tome da Vuk treba da zna samo ono što mu mi roditelji nudimo i da to ne smeju biti suze i strah", rekla je Aleksandra.

A post shared by Petar Jelic (@jelicp) on Dec 6, 2015 at 8:40am PST

Njih dvoje danas više nemaju strahove i nadaju se da će medicina uspeti da otkrije o kakvom se oboljenju kod njihovog sina radi.

"Najvažnije nam je da Vuk sada izgleda fantastično, da je on jedno nasmejano dete, jer smo to uspeli da mu prenesemo. Sve je u stavu, ostalo je samo forma", rekao je Petar u pomenutom intervjuu.