Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pojačane kontrole na društvenim mrežama: Moderatori Fejsbuka i Instagrama brisaće profile dece mlađe od 13 godina

Čelnici popularnih društvenih mreža odlučili su da pojačaju kontrole korisnika i da brišu profile dece mlađe od 13 godina.

  Izvor: Foto: Profimedia

Fejsbuk i Instagram rešili su da obrišu naloge dece mlađe od 13 godina, a oni koji žele da nastave da koriste ove društvene mreže moraju da dokažu koliko godina imaju.

Moderatori popularnih mreža od sada će tragati za sumnjivim nalozima, a blokirani korisnici će morati da pošalju identifikacionu sliku koju izdaje država.

Istraživanja

Istraživanja urađena u novembru pokazala su da više od polovine mališana od 12 godina i četvrtina onih od 10 imaju naloge na društvenim mrežama.

"Ne dozvoljavamo da nalog na Fejsbuku imaju osobe mlađe od 13 godina. Ako nam korisnici prijave da je neko mlađi od toga, moderatori će pogledati sadržaj profila i prekontrolisati tekst i fotografije, te pokušati da utvrde prave godine. Ukoliko budu smatrali da korisnik nema 13 godina, on će biti blokiran dok ne dostavi dokaz godina", saopšteno je iz Fejsbuka.

Povezane vesti

Reklame alkohola

I Fejsbuk, ali i Tviter i Snepčet najavili su u januaru da će pojačati kontrole korisnika jer je otkriveno da se na tim društvenim mrežama puštaju reklame alkoholnih pića, cigareta i kockanja, što je zabranjeno u svim evropskim zemljama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica