1. RADIONICA IKONOPISA se održava u OŠ „Vuk Karadžić“, Takovska 41, u periodu od 24. jula do 4. avgusta 2018. godine, u trajanju od 10 dana, od 11 do 14 sati.

Radionica ikonopisa podrazumeva upoznavanje sa umetničkim pravcima u oblasti ikonografije, različitim tehnikama i materijalima izrade ikona i značaju ikone kao umetničke i duhovne vrednosti. Radionica podrazumeva praktičan rad dece u smislu izrade ikona.

2. RADIONICA KARIKATURE se održava u prostorijama Prijatelja dece Beograda, Dečanska 1, u periodu od 24. jula do 4. avgusta 2018. godine, u trajanju od 10 dana, od 17 do 19 sati.

Radionica karikature ima za cilj da decu upozna sa pojmom karikature. Deca će imati priliku da vide kako živi i radi jedan karikaturista, i sa kojim se sve tipovima karikature susreće. Oni će naučiti kako da razmišljaju kao karikaturisti, i da na određeni način prenose poruke drugima preko svog crteža u formi karikature. Na radionicama će se deca susresti sa raznim tipovima i pojmovima karikature i njihovom namenom. Takođe će imati prilike da pogledaju i raznu literaturu, kataloge sa raznih salona karikature, humora i satire, i upoznaju se sa materijalom i priborom za izradu karikatura.

3. RADIONICA SLIKARSTVA – ULjE NA PLATNU se održava u OŠ "Vuk Karadžić", Takovska 41, od 24. jula do 4. avgusta. 2018. godine od 11 do 14 sati u trajanju od 10 dana. 

Sadržaj programa je tako koncipiran da se deca upoznaju sa svim osnovnim fazama i to od pripreme do završne faze, odnosno do nastanka slike na platnu. Polaznici će se upoznati sa vrstama i tehnikama natezanja platna na blind ram, impregnacijom platna, procesom izrade skica za slikanje, preparaturom platna, osnovnim načinom mešanja boja i slikanjem na platnu. Upoznaće se sa osnovnim pravcima iz istorije umetnosti i sa delima istaknutih umetnika radi približava slikarskih epoha i tehnika slikanja. 

Prijave su otvorene do 20. jula. Prijavite se putem e-mail adrese Prijatelja dece Beograda, sa sledećim podacima: ime i prezime, razred i škola, kontakt telefon, ili pozivom na broj telefona: 065/552-8480.