Ovogodišnju nedelju mode u Majamiju obeležila je Sports Illustrated Swimsuit Runway Show, odnosno revija kupaćih kostima koje su nosili modeli sa naslovnica čuvenog magazina Sports Ilustrated. Međutim, iako su sjajnog dizajna, nisu kupaći kostimi bili ti zbog kojih čitav svet već dva dana priča o ovom modnom događaju.

Najveću pažnju domaćih i svetskih medija privukla je manekenka Mara Matin koja je dojila svoju bebu dok je šetala pistom.

Magazin Spotrs Ilustrated inače je poznat po tome što oko svog brenda okuplja manekenke i top modele iz samog vrh amodne industrije. Najzgodine dame kojih možete da se setite, fotografisale su se za naslovnu stranu ovog prestižnog magazina. Upravo zbog toga, njihova ovogodišnja odluka da nosioci revije, odnosno glavne manekenke, budu žene koje su za javnost nevidljive - potpuno je neočekivana, ali istovremeno sjajna i puna podrške damama širom sveta. 

Revija je u fokus stavila sve žene koje se ne uklapaju u očekivane standarde, pa se pored Mare Martin, u kupaćem kostimu pistom prošetala i paraolipijka u snoubordingu, dvadesetdvogodišnja Brena Hukabi, kao i jedna žena koja se izlečila od raka. 

Ali najviše pažnje privukla je Mara, u zlatom kupaćem kostimu, koja je na pistu izašla sa svojom bebom Arijom na grudima. Beba je imala i slušalice da je ne bi uplašile buka publike i muzika.

"Ne mogu da verujem da sam na naslovnoj strani sa svojom kćerkom zbog nečega što radim svaki dan", napisala je na svom Instagram profilu.

Martin je jedna od šesnaest finalistkinja koje su izabrane za ovogodišnju reviju putem otvorenog kastinga.

Mnogi su ovaj čin podržali na njenom Instagram profilu.

"Kako inspirativno!!!! Ovo je divno", "Tako je!!!! Hvala ti što si tako hrabra i što pomažeš popularizaciji dojenja!!! Ovo me čini tako srećnom"- samo su neki od komentara.

U našoj galeriji pogledajte fotografije sa revije na kojoj su glavne zvezde bile ove divne dame:

O modnoj reviji koja je pomerila granice i u fokus stavila žene, bez obzira na njihov konfekcijski broj, zanimanje i rasu, već danima priča čitav svet. A jedna dama i njena petomesečna beba, glavna su tema svih svetskih medija, pogledajte zbog čega.